Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost na putu

Propao asfalt na Lašćinskoj cesti – nastala rupa duboka 2 metra

rupa (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSEL
1/5
21.06.2012.
u 13:44

Lašćinska rupa očito je iznenadila i gradske službe koje su zbog sutrašnjeg blagdana radile skraćeno, pa niti jedna odgovorna osoba nije bila u trenutku ove “kolničke nepogode” na svom radnom mjestu ...

Deset minuta poslije podneva zagrebačka policija zaprimila je dojavu o pojavi velike pukotine na Lašćinskoj cesti kod kućnog broja 96.

Rupa promjera 1,5 metara te dubine oko dva metra nastala zbog puknuća vodovodne cijevi uvelike je uznemirala stanovnike Lašćinske ceste, kojom je promet jedno vrijeme bio obustavljen, a veliki procjep u asfaltu ugrozio je plinovodne cijevi zbog čega je nastala i panika oko mogućeg curenja plina.
Nadležne ekipe Plinare brzo su se našle na licu mjesta, a glasnogovornik Davor Šestan odagnao je razloge za strah.

- Zbog puknuća vodovodne cijevi voda je isprala dio zemlje te su plinovodne instalacije izašle na površinu, ali nije došlo do njihovog pucanja te bilo kakvog curenja plina. Iz predostrožnosti ekipe prate razvoj stanja na terenu, no najvjerojatnije bar kada su u pitanju plinske instalacije neće biti potrebna nikakva sanacija, uvjeravao je Šestan.

Svi već na godišnjem odmoru

Lašćinska rupa očito je iznenadila i gradske službe koje su zbog sutrašnjeg blagdana radile skraćeno, pa niti jedna odgovorna osoba nije bila u trenutku ove “kolničke nepogode” na svom radnom mjestu - od Zagrebačkih cesta, Vodoopskrbe, Ureda za upravljanja kriznim situacijama, gradskog Ureda za graditeljstvo...

Neki glasnogovornici su bili nedostupni i nisu se javljali, dok su drugi poručivali kako su na godišnjem odmoru te da ne znaju ništa o nastaloj rupi u Lašćnskoj ulici.

Do Pavla Kalinića, pročelnika Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba danas se nije moglo doći, a njegova glasnogovornica Kristina Martinović s godišnjeg odmora poručivala je da se snađemo kod dežurnog u Uredu za ovakve informacije. Isti pak nije dobio nikakvu informaciju o zbivanjima na Lašćinskoj cesti iako su ekipe bile na terenu, pa se postavlja pitanje zbog čega ovaj Ured uopće postoji.

Davor Poljak, direktor Vodoopskrbe i odvodnje je u inozemstvu, a njegova glasnogovornica Ana Glavan ne javlja se na mobitel.

Glavnogovornik Zagrebačkih cesta Vlado Suša je također današnji dan proveo na godišnjem odmoru, ali je umjesto njegove izjave iz ove holdingove podružnice stiglo šturo pripćenje kako je Lašćinska ulica zatvorena sve dok Vodopskrba i odvodnja ne otkloni nastali kvar, nakon čega će Zagrebačke ceste sanirati nastalu štetu na asfaltu.

Iz Gradskog Ureda za graditeljstvo na čelu s pročelnikom Davorom Jelavićem nitko se nije javljao, pa se čini kako je godišnji odmor i tamo zavladao.

 

Ključne riječi

Komentara 21

UK
Ugo Kajvez
15:12 21.06.2012.

Naša budućnosti sa slugansko dodvorskom politikom ...................

JA
james49
15:43 21.06.2012.

trade_mark Sa ovim Banditić nema ništ. To je sada od onih koji ga hočeju smjenit a isti ko i on! Baš me interesira ko bu se kandidiral za novog Banditića!

TM
trade_mark
15:00 21.06.2012.

ma daaaaa, bravo bandić i gradska uprava! cvjetni treba "renovirati" tako da tomin mauzolej ima dostojan prilaz. a ostatak grada je za stoku, pa neka preskaču preko rupa. btw. kad već pišete o rupama na cesti, eto vam još jednaa u mandaličinoj. friško se jučer počela otvarati. toliko o zagrebačkim cestama, održavanju, ulaganju i sl...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije