Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedi od ponedjeljka

Grad održao hitan sastanak s pogrebnicima: U Zagrebu se ipak snižavaju cijene sprovoda

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
09.02.2021.
u 13:39

Konkretno to znači da će cijene pasti za od 600 do 800 kuna

Nakon hitnog sastanka kojeg je Grad prošli tjedan sazvao s pogrebnicima, odlučeno je da će se cijene sprovoda korigirati. Tako je dakle odlučeno da će se, prosječne cijene ukopa, ispraćaja i kremacija smanjiti do daljnjeg za prosječno 20 posto, što konkretno iznosi od 600 do 800 kuna po ispraćaju. Novi cjenik pak stupa na snagu od ponedjeljka.

"Na sastanku se raspravila problematika poslovnih odnosa članova Udruge pogrebnika i Gradskih groblja te cjenika usluga Gradskih groblja koji je trenutno na snazi. Uz niz operativnih aktivnosti u cilju unapređenja suradnje s članovima Udruge pogrebnika i poboljšanja usluga prilikom organizacije posljednjeg ispraćaja, ukopa ili kremacije raspravljena je i mogućnost korekcije cijena usluga Gradskih groblja koje se odnose na komunalne djelatnosti", vele iz Grada dodajući kako se cijene prije zadnje korekcije u rujnu 2019. nisu mijenjale više od 12 godina.

"Ipak, imajući u vidu trenutnu nepovoljnu ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom bolesti COVID-19, a također i razornim potresima u 2020. godini, pristupilo se ponovnoj korekciji cijena komunalnih usluga Gradskih groblja", zaključuju.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Golum
Golum
15:05 09.02.2021.

Ako mogu dati 12.000kn onda mi taj popust slabo pomaze....likovi su digli cijene u nebesa iskoristavajuci ovaj pomor od korone. Ljigavci.

HR
Hrabraja
15:24 09.02.2021.

Znači, dižem cijene cijeli mandat, onda 4 mjeseca prije izbora spustim, onda nakon izbora opet dižem intako godinama

LI
liliZG
16:41 09.02.2021.

ko je jamio, jamio je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije