Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesvakidašnje "klizalište"

Prolaznici se klizali i padali, premazali Jelačićev trg motornim uljem

05.08.2014., Zagreb - Vrijeme godisnjih odmora ispraznilo je sredisnji gradski trg.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
06.08.2014.
u 11:00

Svjedoci kažu da radnik Čistoće nije na vrijeme shvatio da iz vozila curi ulje dok je rutinski prao glavni trg

Zagrepčani i turisti koji su produljeni vikend proveli u samom centru grada na Jelačićevu trgu klizali su se kao na ledu.

Nesvakidašnjem klizalištu razlog je najprije proliveno, a onda razmazano motorno ulje po pločama središnjeg trga. I dok Večernjakovi čitatelji tvrde kako su cijeli kaos izazvali radnici Čistoće koji su svojim vozilom uobičajeno došli očistiti Trg bana Josipa Jelačića a da pritom nisu primijetili kako im curi ulje, koje su četkama i razmazali, iz spomenute Holdingove podružnice negiraju takvu mogućnost. Dapače, vrlo jasno poručuju kako se takvo što njima nije moglo dogoditi jer, kažu, to je tehnički nemoguće, a cijelu odgovornost prebacuju na dostavna vozila koja i inače znaju uprljati ploče trga.

Očistili tek mali dio

– Klizalo se sigurno dobrih 300 metara. Kao da je po trgu netko prolio Čarli, nikome ništa nije bilo jasno. Nismo bili jedini koji su se klizali po trgu. Ispred nas je zbog razmazanog ulja pala i turistica. Na sreću brzo je ustala, nije se ozlijedila – prepričao je Večernjakov čitatelj (podaci poznati redakciji) koji se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima zatekao u samom centru grada.

– Djelatnici Čistoće radili su krugove po trgu, a nisu primijetili da im iz getribe curi ulje! Kad su napokon vidjeli što su napravili, radnici su počeli ribati ploče i očistili samo dvadesetak metara. Turisti su hodali po ulju i padali kao da su na ledu! – prepričavali su gotovo uglas građani koje smo zatekli na trgu.

U Čistoći ne znaju ništa

Glavni šef Službe čišćenja i pranja Ermin Kaltak jučer nije htio dati komentar, dok je direktor Čistoće Miljenko Benko poručio kako o razmazanom ulju ne zna ništa.

– Ne vjerujem da je riječ o našim vozilima jer čistilica nema pritisak. Iz iskustva, mogu reći da naši djelatnici dolaze očistiti trg nakon što ga uprljaju sasvim druga dostavna vozila – rekao je Benko.

Iako je ulje koje je izazvalo teškoće uklonjeno u ponedjeljak navečer i tijekom noći, jučer su se ujutro na pojedinim mjestima na Trgu bana Jelačića i dalje vidjeli tragovi crnih mrlja

Komentara 27

Avatar think pink
think pink
14:06 06.08.2014.

"Klizalo se sigurno dobrih 300 metara" - hmmm... a trg je dugačak 200 metara...

Avatar think pink
think pink
12:00 06.08.2014.

"aIako je ulje koje je izazvalo teškoće uklonjeno u ponedjeljak navečer i tijekom noći" - zaboga - što ovo znači???

OR
orlioz
11:53 06.08.2014.

nismo mi......najlakši dgovor,a onda udri po drugima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije