Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ti si OK

Projektom 'Prestani' žele zaustaviti nasilje među mladima

Mladi nasilje
Thinkstock
30.01.2014.
u 09:40

Velikogorička udruga Ti si OK u dvjema gradskim osnovnim školama provodi koristan projekt kojim učenike 5. i 6. razreda nastoji ohrabriti da otvoreno govore o nasilju, a učitelje i nastavnike da opaze i spriječe nasilje

U Osnovnim školama Eugena Kumičića i Eugena Kvaternika Udruga  TI SI OK provodi projekt prevencije nasilja među djecom PRESTANI!. Učenike 5. i 6. razreda educiraju da otvoreno govore o nasilju bez straha o stigmatizaciji i osveti, a učiteljima i nastavnicima ukazuju da opaze, reagiraju i spriječe probleme nasilja, javljaju Kronike Velike Gorice.

-  Potrebno je povećati svjesnost djece o problemu nasilja, ohrabriti ih da prijavljuju učiteljima slučajeve nasilja, uputiti ih kome se mogu obratiti za pomoć, povećati stupanj njihova povjerenja u nastavnike, reći im kako se ponašati ako svjedoče nasilju  -  kaže magistra soc.pedagogije Sonja Jarebica, predsjednica Udruge Ti si OK.

Projektom žele aktivno uključiti učenike da progovore o nasilju, da dožive nenasilje, da se osnaže i ohrabre, kako bi iste znakove nasilja lakše prepoznali i o njima progovorili. Nastoje pridobiti učenike da razmijene iskustvo o konfliktu koji su riješili nenasilno, te ih naučiti kako preuzeti nadzor nad konfliktnom situacijom.

Uz učenike, nastavnike i ravnatelje, uključeni su i roditelji s ciljem da prepoznaju znakove kod zlostavljanog djeteta.

-  Za roditelje  je pripremljen letak o znakovima prepoznavanja stanja žrtve i nasilnika, kako bi kod vlastitog djeteta mogli uočiti eventualne probleme u ponašanju i pružili pomoć i podršku  -  ističe Jarebica.

Osim radionica za učenike, u školama će Udruga održavati i predavanje za učitelje s temom Alati i tehnike upravljanja razrednom klimom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije