Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka županija

Proglašena prirodna nepogoda za četiri grada i devet općina

mraz
Foto: Igor Kralj/Pixsell
17.04.2020.
u 15:40

Prirodna nepogoda proglašena je za područje gradova Dugo Selo, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina i Velika Gorica te općina Bistra, Dubrava, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Križ, Luka, Jakovlje, Orle i Pisarovina.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za četiri grada i devet općina s područja Zagrebačke županije nastalu u razdoblju od 23. ožujka do 16. travnja 2020. godine, a uzrokovanu mrazom koji je na navedenom području nanio velike štete na poljoprivrednim kulturama.

Prirodna nepogoda proglašena je za područje gradova Dugo Selo, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina i Velika Gorica te općina Bistra, Dubrava, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Križ, Luka, Jakovlje, Orle i Pisarovina.

Nakon Županove Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 15 dana nakon donošenja ove Odluke, odnosno njezinih prvih posljedica unijeti prve procjene štete u Registar šteta.

Grad/Općina je dužna unijeti konačnu procijenjenu štete u Registar šteta u roku od 50 dana od dana donošenje ove Odluke i dostaviti Županijskom povjerenstvu putem Registra šteta.

Ukoliko gradska i općinska povjerenstva s obzirom na pandemiju koronavirusa nisu to u mogućnosti napraviti u zakonskom roku, mogu se obratiti Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na adresu: g.zupanac@zagrebacka-zupanija.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije