Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KRAJU PUNO MANJE

Bandić otkrio koliko će uložiti u obnovu zagrebačkih mostova i gdje su radovi najhitniji

Podsusedski most
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
23.08.2018.
u 20:20

Tri su projekta u dogovoru, kažu u Gradu, i to Most slobode, istočni stupovi Podsusedskog mosta te čvor na Držićevoj

Ove i iduće godine, obećao je jučer gradonačelnik Milan Bandić kod Podsusedskog mosta, u zagrebačke će se prijelaze preko Save uložiti oko sto milijuna kuna.

– Za Most mladosti ide 25, Most slobode 45, Jadranski 25 milijuna i ovi stupovi koje radimo na Podsusedskom mostu koštat će 20 milijuna – rekao je Bandić, koji je sa sobom doveo i inženjera iz instituta IGH Marija Illea, da pojasni točno dinamiku obnove.

Određeni su prioriteti

Upravo IGH radio je, podsjetimo, početkom ove godine šestogodišnji glavni pregled svih mostova, u sklopu kojeg je “dijagnosticirano stanje”, a kako je izvijestio Gradski ured za prostorno uređenje potkrak prošlog tjedna, “procijenjeni grubi troškovi potrebnih sanacija” iznose gotovo 257 milijuna kuna.

Podsusedski most
1/6

– Pregledom mostova određena je hijerarhija popravaka, odnosno ono što je hitno da se napravi prije – objasnio je Mario Ille iz IGH pa dodao kako su određeni prioriteti za sve mostove, a da bi svi bili sigurni važno je održavanje konstrukcije u projektiranom stanju. Kad će točno početi sanacija kojeg mosta, Ille nije mogao točno reći jer, objasnio je, sve ovisi o natječajima, a to je istaknuo i pomoćnik pročelnika za ceste u istoimenom sektoru Gradskog ureda za prostorno uređenje Krunoslav Tepeš.

>> Pogledajte konferenciju Milana Bandića pod Podsusedskim mostom

– Tri važna projekta trenutačno su u postupku dogovaranja. Za Most slobode potpisan je ugovor s gospodarskim subjektom koji će sanirati nogostup, vijenac mosta i ograde, radit će se drugi nivo čvora na Držićevoj i istočni stupovi Podsusedskog mosta, kako bi se zaokružila sanacija, budući da se sad radi na njegovu zapadnom dijelu – kazao je Tepeš.

Podsusedski most
1/12

To je urbana oprema

Na pitanje zašto je povećan iznos za postavljanje dekorativne rasvjete na Jadranskom mostu s 4,8 na 11 milijuna kuna te zašto taj novac nije uložen u obnovu, na što je jučer upozorio šef zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak, pomoćnik pročelnika za ceste rekao je da je rasvjeta urbana oprema, a njegov ured radi na konstrukcijama. 

>> Pogledajte kako izgledaju zagrebački mostovi

Komentara 15

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:30 24.08.2018.

Hm, stvarno je nevjerojatan ovakav mentalni debilizam i uvlakaštvo čovjeku koji samo obnaša funkciju prvog čovjeka u gradu. Bandić plaća, Bandić radi, Bandić otkrio, Bandić obečao........ Nevjerojatan je stil pisanja koji sliči stilu u Sjevernoj Koreji, kad se opisuje Veliki vođa. Pa ni Tito nije imao takav status u medijima. Je da su bili strogo kontrolirani, ali i on je bio dovoljno pametan, da zna da nije najpametniji na svijetu. Ovaj čovjek, Bandić, stvarno nije kriv što ga je opio ovakav poltronizam i ovakav stil ponižavanja samih sebe, ljudi koji pišu o njemu. I sad on misli da je Bog, što je zadnja linija obrane ljudskog bića od totalnog ludila, jednog Nerona, Kaligule, Ace velikog, Džingis kana........ Ej, drugovi novinari, pa Zagreb vam je negdje u Europi, u dvadeset prvom stoljeću, diše srednjeeuropski, ima ljude koji i čitaju i pišu..........

DU
Deleted user
20:18 23.08.2018.

Bandic ce uloziti .... hoce ....po principu ..pola pije pola sarcu daje...zna se...

CH
che99
07:37 24.08.2018.

šta će ta olinjala lopina uložiti, sada se ukenjao pa je krenuo u obnovu mostova, do sada je ulagao u žaruljice, fontane, populistička lopina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije