Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Problem ne postoji kad ga se ljudski želi i može riješiti

zagrebparking
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.03.2016.
u 17:00

Kontrolor mi je omogućio još jedan sat parkiranja kad u 1. zoni nakon dva sata to više nisam smio

Nije lako dolaziti u grad autom s tom naplatom parkiranja. A novinarski posao počesto ne traje pola sata-sat, nego znatno dulje.

Pa, kad si već u gradu, nastojiš obuhvatiti više stvari. Kvatrić je prva zona, neki dan prije podneva u jednoj uličici pokraj Štoosove ostavljam automobil. Oduljilo se. Sretneš ljude, obaviš još ponešto, dva puta produžiš i nakon toga parking-sustav kaže – makni se. I to sve do druge zone. To mi, moram priznati, nikada nije baš bilo jasno.

No dobro, ostaje kovanica. Ako ih imaš, što ja redovito nemam. U tom dijelu Maksimira i dućani su sve rjeđi. Vrijeme je pojelo malo obrtništvo, kriza pomela i ono ostalo što se ne nalazi u neposrednoj blizini Kvatrića i pripadajuće mu tržnice. Nemaš gdje promijeniti, a i da ima, i to traje toliko da “pušim” kaznu, nema greške. I tako, nema produljenja, posla još ima, a radno je vrijeme pa nikoga i nema u prolazu. Barem negdje ljudi rade. Ništa sad, gdje je taj kontrolor? Dolazi lik, visok neki, grmalj pravi, sunčane naočale, one bolje, skijaške valjda, ne razumijem se, znam samo ove dioptrijske.

Frende, nemam kovanica. Mobitel, kaže. Ma jesam već dva puta, ne mogu više, a imam još posla, barem sat. OK, meni sad smjena istječe, kolega dolazi. Poništavam ti, ali nakon 15 minuta produi, inače... Nemoj zaboraviti da ja ne nagrajsam. Dobro, ‘ajd, molim te. Odem ja za svojim poslom, jasno, zamalo zaboravim, sjetim se minutu prije. Hm, što ako mi je prodao foru pa nađem uplatnicu...

Vratim se, nema uplatnice, sve u redu, mogu ići. Nema se što reći, ljudski je ljudski, svaka čast Zagrebparkingu, ne znam daju li stimulacije. Ako ne, neka smisle nešto. Barem neka ih presvuku iz ovih kombinezona u kojima izgledaju kao radioaktivne vjeverice. Ili djeca iz spota Poštujmo naše znakove. Jer, nema veze, plati što imaš, ako nemaš, reci i idi dalje. Znam da će biti i onih koji će ovo odmah komentirati kako njima “ovo ili ono”. Sustav je sustav, a čovjek je čovjek. Vrijedi barem pokušati problem parkiranja riješiti ljudski. Meni se isplatilo.

>>Kako je mala crta između vrijeđanja i uzdizanja u heroje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije