Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terapijsko hranjenje

Priručnik iz kojeg će roditelji djeci objasniti kako prihvatiti 'papicu'

djeca hrana
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
27.03.2014.
u 08:35

U Malom domu u Zagrebu predstavljen proručnik "Terapijsko hranjenje" autora Dubravka Jurišića i Diane Korunić

Kako izgleda normalan razvoj hranjenja, koja su odstupanja od tog razvoja, što je terapijsko hranjenje i kako ga provoditi glavne su teme priručnika za roditelje i stručnjake naziva “Terapijsko hranjenje”, kojeg su osmislili djelatnici Dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži “Mali dom –Zagreb”, Dubravko Jurišić i Diana Korunić.

“Mali dom” i inače se bavi rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju, a priručnik će, kažu autori, pomoći roditeljima da savladaju jednu od najtežih prepreka kod razvoja djece, odbijanja hrane.

- U njemu se može naći kako organizirati vrijeme prehrane, kako djeci predstaviti određenu hranu i njene teksture, ali i okuse - objasnio je Dubravko Jurišić, radni terapeut, te dodao kako najviše problema s hranjenjem imaju roditelji djece s rascjepom nepca i cerebralnom paralizom.

>>Roditelji, ne "šopajte" djecu da ne bi bila debela!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije