Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA EUROPSKOM TRGU

Prirodoslovni muzej otvara seriju izložbi do 2023. kada se očekuje otvorenje obnovljene zgrade

Foto: Mario Krištofić i Nives Borčić
1/14
27.09.2021.
u 17:00

Muzej, koji bi se u novom ruhu trebao otvoriti za dvije godine. trenutno je u projektu obnove, vrijednom gotovo 70 milijuna kuna, od čega je 57,2 milijuna stiglo iz europskih fondova, a ostatak iz gradske blagajne.

Od ove srijede pa do 8. listopada na Europskom trgu bit će postavljeno 20 solarnih panela u sklopu izložbe koja govori o značaju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja te sadašnjim aktivnostima institucije. Posjetiteljima će pružiti uvid u slavnu prošlost palače, dio fundusa i vrijednosti u novom muzeju.

Planirana serija izložbi “Hrvatski prirodoslovni muzej u vremenima izazova 1846. do 2023.” prema riječima organizatora slavi dosege matične muzejske institucije za prirodoslovlje u Hrvatskoj, tijekom gotovo 180 godina postojanja. Serija obuhvaća nekoliko fotodokumentarnih izložbenih projekata, koji će rezultirati reprezentativnom Fotomonografijom istog imena.

"Do novog HPM-a", čije se obnovljeno izdanje otvara 2023., posjetitelji će moći razgledati još tri izložbe:

Foto: Mario Krištofić i Nives Borčić

2022. “Iza kulisa - novi stalni postav HPM-a” 
Fotodokumentarna izložba o radu muzealaca HPM-a na pripremi građe za stalni postav, presjek po katovima postava s posebnim osvrtom na pripremu za stalno izlaganje ključnih eksponata (restauracija, konzervacija, storytelling, priprema diorama, kontekstualizacija muzejskog predmeta).

2022. ”Gornjogradska ljepotica - najviša točka Gornjeg grada” 
Fotodokumentarna izložba o zgradi Pejačević/Amadeo, povijesti palače, potres(nom) razdoblju, evakuaciji muzejske građe i muzejske dokumentacije te inventara, rekonstrukciji i obnovi zgrade na drevnom gornjogradskom bedemu.

2023. “Dobrodošli u novi muzej” 
Fotodokumentarna izložba o povratku fundusa za postav i djelatnika u obnovljenu palaču, novi sadržajima muzeja za 21. stoljeće, realizaciji postava i uslugama za javnost.

Prirodoslovni muzej, koji bi se u novom ruhu trebao otvoriti 2023. trenutno je u projektu obnove, vrijednom gotovo 70 milijuna kuna, od čega je 57,2 milijuna stiglo iz europskih fondova, a ostatak iz gradske blagajne.

>>> Pogledajte:Pronađen mrtav muškarac u zagrebačkom Trnju. Susjed kaže: "Tu se čula nekakva svađa. Ležao je na boku, vidio sam povredu glave."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije