Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neprimjerene špekulacije

Pripuz pozvao zastupnike da ga posjete u Jankomiru

Petar Pripuz
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
1/6
14.06.2018.
u 13:23

Kako stoji u pozivu koje potpisuje Petar Pripuz zastupnicima bi kao i medijima izravnim uvidom u dokumentaciju prezentirali relevantne informacije

Iz C.I.O.S.-a su poslali poziv zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba da posjete reciklažni centar CE-ZA-R u Jankomiru gdje se nalazi sjedište CIOS-a. Kako stoji u pozivu koje potpisuje Petar Pripuz zastupnicima bi kao i medijima izravnim uvidom u dokumentaciju prezentirali relevantne informacije.

"Obraćam vam se s obzirom na činjenicu da se u medijima intenzivno prenose izjave pojedinih članova Skupštine Grada Zagreba i neprimjereno špekulira o kvaliteti i standardima poslovanja, o inspekcijskim nadzorima društva CE-ZA-R Centar za reciklažu d.o.o., članici C.I.O.S. grupe koja zapošljava 305 radnika, kao i da se tendenciozno u negativnom kontekstu, spominje angažman društva CE-ZA-R u poslovima gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu, uz insinuacije o navodnom uništavanju i/ili privatizaciji zagrebačke Čistoće, što seže i do nagađanja da CE-ZA-R, radi ostvarivanja velike dobiti, čak sam podmeće požare, pa tako i ovaj posljednji od subote, 9. lipnja", stoji u pozivu koje potpisuje Pripuz.

Navodi da vjeruje da su zastupnici zainteresirani za izravan uvid u poslovne aktivnosti koje CE-ZA-R obavlja na lokaciji reciklažnog centra u Jankomiru, kao i u zapisnike o provedenim inspekcijskim nadzorima brojnih nadležnih institucija te u ugovore koje je CE-ZA-R d.o.o. sklopio s tvrtkama Grada Zagreba, radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Pripuz navodi da je poziv trajan te očekuje skori dolazak zastupnika.

Petar Pripuz
1/16

Komentara 5

VI
Vito
07:45 15.06.2018.

Kad je sve tako "sjajno i bajno" kako to da se"iz svemira" ne vidi niti jedan vlak koji odvozi obrađeni otpad iz ciosa??? __ Ne vide se niti kamioni koji odlaze iz ciosa puni obrađenog otpada. __ A količina u ograđenom prostoru je za najmanje sto vagona ili šlepera, svejedno. __ Tih sto vagona, ili šlepera nije moguće ne primjetiti na jednokolosječnoj pruzi ili uskoj prometnici koja vodi do ciosa. __ Kad već poziva novinare, onda bi morao biti svjestan da se na Google-u jasno vidi raspored prostora i okupljenog otpada, a nigdje niti jednog vagona ili šlepera. __ Google fotograf je imao stvarno sreću kad je snimio prostor bez ijednog prijevoznog sredstva na prilaznim putovima, a sve bez oblačka "točno u podne" __ No, "priznajme", na parkiraištu je 48 vozila, što je skoro šestina zaposlenih - C.I.O.S. grupa zapošljava 305 radnika (305/48 =6,35) __ Što li tih 48 vozača parkiranih vozila radi u tom prostoru cios-a???

VI
Vito
07:24 15.06.2018.

Zanimljiv pam,flet. __ Podsjeća me na bivšu državu gdje je sve bilo dobro organizirano i sukladno zakonima. __ Kad je sve sukladno zakonima, kako je moguće imati toliku količinu otpada u prostoru nekoliko puta manjem od predviđenog za toliku količinu??? __ Toliko samohvaljenja je zanimljivo i s drugog stajališta - kako to da se ne vide rezultati odvojenog otpada na prometnicama - u vagonima HŽ-cargo??? __ Prema postojećem stanju na priloženim slikama HŽ-cargo bi morao imati ogroman promet izvozom iz postrojenja koje obrađuje otpad, a nigdje niti jednog vagona punog obrađenog otpada. __ Za razliku od punog dvorišta neobrađenog otpada. __ Nitko ne može zanijekatida otpad nije razvrstan, ali isto tako nitko ne može potvrditi da razvrstan otpad netko i odvozi, a površina je tolika da bi vlak morao imati najmanje 100 vagona - ili najmanje četiri vlaka po 25 vagona bi se morali vidjeti na pruzi koja ide pored tog okupljališta, namjesno neću napisati skupljališta, otpada. __ Jer, prema vidljivom "iz svemira", u ciosu se otpad okuplja pa kad preraste dopuštenu količinu dolazi do samozapaljenja. __ "Feniks" pored ranžirnog kolodvora Podsused ima sličnu hrpu otpada metala, a njima nikad ne dolazi do samozapaljenja. __ Kako je to moguće???

DO
dopizdilomi
14:20 15.06.2018.

Treba on pozvati zastupnike u Remetinec i svi zajedno tamo čoporativno napraviti dugogodišnji tulum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije