Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
38. izdanje

Pripremajte se, 28. lipnja na Jarunu vozi se popularna Večernjakova biciklijada

05.06.2020.
u 10:09

Omiljena zagrebačka manifestacija ove godine održat će se na novoj lokaciji i uz bogat program za cijelu obitelj

Rekreirati se, uživati na svježem zraku, družiti se s obitelji i prijateljima, pokušati istopiti koji kilogram prije sezone sunčanja, probuditi natjecateljski duh ili se jednostavno zabaviti uz bogati glazbeni, plesni, gastro i dječji program. Koji god da je povod za sudjelovanje, svi su pozvani na jednu od najdugovječnijih i najmasovnijih sportskih manifestacija u metropoli uz koju su odrastale mnoge generacije, Večernjakovu biciklijadu. Ove će se godine, u 38. izdanju, održati u nedjelju 28. lipnja, i to na Jarunu, a start utrke previđen je za 11 sati na jugu Velikog jezera, kod skate parka.

Besplatan nedjeljni ručak

Projekt vožnje na dva kotača koji svake godine okupi tisuće ljubitelja pedaliranja Večernji je list lansirao 1978. kako bi pokrenuo čitatelje na fizičku aktivnost, promovirao zdrav način življenja te ukazao na manjak biciklističkih staza u gradu. I ove se sezone organizira s istim ciljevima, ali i raznovrsnijim, bogatijim sadržajem. Oko deset sati počinje okupljanje biciklista uz podjelu startnih brojeva i poklon-paketa za prvih 300 prijavljenih, a predviđa se da će vožnja od 12 kilometara, odnosno dva kruga, po Aleji Matije Ljubeka trajati do podneva. Posjetitelji će, osim u bicikliranju, moći uživati i u poslasticama, i to doslovno. Profesionalni chefovi iz Gastro akademije, naime, od 9 do 14 sati pripremat će grah na varivo, a svaki će gurman pritom moći “upecati” mnoštvo kulinarskih savjeta i recepata.

Foto: Večernji list
A oko 13 sati ono što se skuha besplatno će se podijeliti svim gostima. Najmlađe, pak, čeka pregršt zabave na stijeni za penjanje i toboganu na napuhavanje, a oni sportskog duha uživat će na biciklističkom poligonu spretnosti. Profesionalni će animatori u natjecateljskoj zoni usto pozivati obitelji da sudjeluju u uzbudljivim i kreativnim igrama, a klinci će se moći opustiti i u udobnim vrećama za sjedenje, te gledati popularan animirani film u minikinu smještenom u hladu. Obala zagrebačkog mora pretvorit će se od 12 do 14 sati i u pravi akrobatski park, u kojemu će spektakularne akrobacije izvoditi gosti iznenađenja, odnosno freestyle biciklisti, te potaknuti zainteresirane posjetitelje da skupe hrabrost i sami se okušaju u izvođenju nekih bravura. Atraktivne trikove na biciklu upotpunit će spektakularne koreografije, kostimi, rekviziti, suvremena glazba i brojni drugi zabavni sadržaji.

Prijave na našem portalu

Osim toga, za podizanje atmosfere vrhunskom urbanom glazbom bit će zadužen DJ na na glavnoj jarunskoj pozornici, a posjetitelje će kroz cjelodnevni program voditi moderatorica Renata Sopek. Dakle, ako već niste, otresite prašinu sa sjedala, provjerite gume, nauljite lanac i zategnite kočnice kako bi vaš bicikl bio spreman za omiljenu zagrebačku manifestaciju. Prijaviti se možete vrlo jednostavno, putem obrasca na dnu članka ili na licu mjesta prije početka utrke.

 

 

Fill out my online form.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije