Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volonteri pomažu

Prilika beskućnicima za bolji i sigurniji život

beskućnici (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
01.02.2013.
u 17:00

Iako je svladao osnove informatike kroz ove radionice i koje su mu, kako kaže, pomogle u potrazi za poslom i dalje dolazi učiti i napredovati. Imao je uspona i padova. Trenutačno posla nema, ali se nada da će ga vratiti na onaj prijašnji.

Priliku za bolji život. To je beskućnik Tomislav Blažun vidio u besplatnim informatičkim radionicama koje se svakog četvrtka od 10 do 12 sati i petkom od 9 do 11 sati održavaju u Gradskoj knjižnici.

Usponi i padovi

Važnost kompjutera objasnio je citirajući staru pjesmu Atomskog skloništa.
- Oni što dolaze za nama putem kućnog kompjutera stvarat će prijatelje, treba prihvatiti živjeti u vremenu u kakvom jesi - citirao je taj 45-godišnjak i nastavio:

- U radionici sudjelujem od početka, već tri godine. Morao sam naučiti koristiti se računalom kako bi sebi olakšao potragu za poslom, jer svaku priliku treba iskoristiti kako bi se izvukli iz loše životne situacije – kazao je.

Iako je svladao osnove informatike kroz ove radionice i koje su mu, kako kaže, pomogle u potrazi za poslom i dalje dolazi učiti i napredovati. Imao je uspona i padova. Trenutačno posla nema, ali se nada da će ga vratiti na onaj prijašnji.

A Tomislavova znanja ne bi bilo bez vrijednih volonterki Jovane Kepčije i Andree Delišimunović, koje uz pomoć Sanje Bunić, voditeljice ovih programa, pomažu beskućnicima u potrazi za poslom, izradi životopisa i pisanju molbi. Glavni im je moto - strpljiv rad.
- Trenutačno sam nezaposlena i drago mi je da vrijeme provodim radeći nešto korisno. Volontiranjem ne pomažem samo beskućnicima, već i sebi. Većini ovih ljudi kompjuter je nepoznanica i treba strpljivo krenuti s njima, od samog početka- objasnila je Andrea Delišimunović, nezaposlena profesorica povijesti i etnologije.
Sanja Bunić prisjetila se kako je izgledao početak pokretanja radionice prije tri godine.

U 2012. 21 korisnik

-Zapravo je ideja nastala zbog gospodina Drage, kojeg sam naučila koristiti internetski pretraživači koji je onda svoje znanje prenosio i drugim ljudima iz prenoćišta. Preko njega smo doprijeli do beskućnika - objasnila je Sanja Bunić. 
U prošloj godini, kaže voditeljica Sanja, kroz radionice je prošao 21 korisnik, a nada se da će i ove godine interes biti velik. Također, nadaju se i čim većem odazivu volontera kako bi se radionice mogle i dalje održavati.

Komentara 1

PA
patavo
08:58 04.02.2013.

bravo..iako bi lijepe vijesti trebale biti naša svakodnevnica one to nisu ...zato me obradovala ova koja nas upoznaje s ljudima koji život čine ljepšim i drugima a ne samo sebi...no to izgleda ne zanima baš jako čitatelje jer dovoljno jeo je pogledati koliko komentara će dobit neko nepoznato ime jer se udala,rastala,skinula,obukla a ispred imena stoji da je"poznata osoba" u svijetu estrade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije