Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKA SKUPŠTINA

Prihvaćen ugovor za nabavu 64.400 spremnika za odvajanje otpada

Smeće
Sanjin Strukic/Pixsell
23.07.2018.
u 13:45

Od tog će iznosa 85 posto osigurati Europska unija, a 15 posto Grad Zagreb što je oko 12 milijuna kuna, s PDV-om.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su na sjednici većinom glasova prihvatili zaključak o sklapanju ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojim se planira nabaviti 64.400 spremnika za papir, plastiku, biootpad i tekstil, i to za 76 milijuna kuna. Od tog će iznosa 85 posto osigurati Europska unija, a 15 posto Grad Zagreb što je oko 12 milijuna kuna, s PDV-om.

Taj će se iznos osigurati u proračunu Grada Zagreba za 2019., kada se i očekuje obveza plaćanja. U obrazloženju se ističe da će se nabavkom spremnika u Zagrebu u 2020. godini ostvariti povećanje stope odvojenog prikupljanja komunalnog otpada za četiri posto u odnosu na 2016. godinu što ukupno iznosi 14,30 posto.

Na sjednici Skupštine prihvaćen je zaključak o mirovanju mandata gradskoj zastupnici Sandri Švaljek (Nezavisna lista Sandre Švaljek) koja je nedavno imenovana na dužnost zamjenice guvernera HNB-a. Na zastupničkom mjestu u Skupštini zamijenit će je Jozo Miličević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije