Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova subota uz feštu na Bundeku

Pridružite se biciklijadi, a možete se okušati i u trčanju i brzom hodanju

Večernjakova biciklijada
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
17.05.2019.
u 08:28

Na Bundeku dobre zabave zasigurno neće nedostajati jer posjetitelje očekuju brojni sadržaji za sve generacije. Atmosferu će zagrijavati i Renata Sopek, DJ i pjevačica ZSA ZSA.

Prašina s bicikala odavno je obrisana, a ljubimci na dva kotača spremno čekaju da se sutra provozaju zagrebačkim ulicama. Tisuće rekreativaca, profesionalaca, umirovljenika, mališana i obitelji okupit će se i ove godine na najmasovnijoj i najdugovječnijoj biciklističkoj utrci u gradu, 37. po redu Večernjakovoj biciklijadi, uz koju su odrastale i odrastaju mnoge generacije.

Tri utrke, u dvije se štopa

Pod sloganom “Bicikliraj, trči, hodaj uz Večernji”, ove godine program dobiva i proširenje jer će na samom Bundeku ljubitelji nordijskog hodanja, ali i trčanja, moći odmjeriti svoje snage u dvjema novim utrkama na Večernjakovoj aktivnoj suboti.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Biciklistička utrka i ove godine starta u 11 sati ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice. Međutim, biciklisti tamo moraju potegnuti malo ranije jer registracija i podjela startnih brojeva počinje već u devet, a prvih 500 prijavljenih Večernjak će nagraditi i darovnom vrećicom. Nakon podjele startnih brojeva slijedi deset kilometara duga avantura tijekom koje će biciklisti propedalirati Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Slavonskom avenijom, Savskom cestom, Vukovarskom i Držićevom da bi se preko mosta Mladosti spustili u ulicu Damira Tomljanovića, Adamićevu, Balokovićevu i Trumbićevu ulicu kako bi došli do svoga konačnog odredišta – Bundeka.

Tamo će pak, na istočnoj strani, u 13 sati snage odmjeriti trkači, a sat vremena kasnije i nordijski hodači. Tko je bio najbrži, saznat će se u 15 sati na proglašenju pobjednika.

Dok će ruta za hodače biti duga dva i pol kilometra, trkači će u borbi za pobjedu morati pretrčati dvostruko više. Biciklisti se pak ne moraju brinuti o brzini jer se njima vrijeme ni ove godine neće štopati. Nordijski hodači i trkači moraju zato dati sve od sebe jer u pješačkim utrkama pobjeđuje najbrži. Veselo će biti i na samom Bundeku, gdje fešta za cijelu obitelj počinje već ujutro.

Renata Sopek na Bundeku

Cijeli program vodit će Renata Sopek, a atmosferu će s pozornice zagrijavati DJ i pjevačica ZSA ZSA.

Mađioničarski trikovi Luke Vidovića, tečaj nordijskog hodanja, stijena za penjanje, ples na svili, cirkuska točka..., samo su dio zabavnog programa koji na Bundeku spremno čeka tisuće posjetitelja.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Straha nema ni zbog gladi jer okupljene tamo čeka i gastrokutak na kojem će sportaše, osim okrepe, dočekati i adekvatna hrana za energiju. Tijekom više od tri desetljeća postojanja ova je tradicionalna utrka postala simbol Zagreba, a s godinama je mijenjala rute pedaliranja.

Prva je Večernjakova biciklijada održana davne 1978. godine kada su se biciklisti s parkirališta ispred Doma sportova, preko Magazinske ceste, Zagorske ulice, Ulice kralja Tomislava, Zagrebačke ceste te dalje preko Oranica i Samoborske ceste zaputili prema tada popularnom kupalištu Šmidhen kod Samobora. Tamo ih je dočekalo kupanje i fešta uz tombolu i glazbu. Kako su prolazile godine, mijenjala su se i konačna odredišta pa je Šmidhen bio zamijenjen raznim livadama i bazenima kod Vugrinščaka, dvorcem Mokrice, a jedna od ruta bila je i ona od maksimirskoga stadiona do Jaruna. Trasa je s godinama postajala sve kraća, a broj sudionika sve veći. Međutim, ono što je ostalo kao prepoznatljiv znak biciklijade svakako je dobra zabava, koja i sutra očekuje sve sudionike.

Prijavite se ovdje!

Satnica programa

9-10.45 sati Okupljanje ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice i podjela startnih brojeva te poklon-vrećica za 500 najbržih

11 sati Start 37. Večernjakove biciklijade ispred NSK

10-12.30 sati Prijava za utrke u trčanju i nordijskom hodanju koje će se odvijati na istočnoj strani Bundeka

13 sati Početak trkačke utrke na 5000 metara

14 sati Start nordijskog hodanja na 2500 metara

15 sati Proglašenje pobjednika

Video: Večernjakova biciklijada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije