Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4500 maskiranih

Pri kraju pripreme za 193. Samoborski fašnik

192. Samoborski fašnik na Trgu kralja Tomislava
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
15.01.2019.
u 08:22

Središnje mjesto fašničkih događanja i ove je godine glavni samoborski trg, gdje će 22. veljače u 19 sati Princ Fašnik ključeve grada preuzeti od gradonačelnika Kreše Beljaka te proglasiti Slobodnu Fašničku Republiku.

Pripreme za 193. Samoborski fašnik pri kraju su, a uskoro će Grad odabrati i ugostitelje koji će prodavati svoje proizvode u kućicama uz potok Gradnu i na Trgu kralja Tomislava te postavljača lunaparka na parkiralištu uz Kompareovu ulicu. Javni su natječaji u tijeku, a sve što nude, predstavit će od 22. veljače do 5. ožujka, kada će Samobor preplaviti na tisuće maskiranih posjetitelja.

Samo glavnom pozornicom proći će ih više od 4500, od čega 3300 djece u povorkama, članovi mjesnih odbora s petnaestak alegorijskih kola, plesne skupine, zborovi te mnoštvo raznih izvođača.

Središnje mjesto fašničkih događanja i ove je godine glavni samoborski trg, gdje će 22. veljače u 19 sati Princ Fašnik ključeve grada preuzeti od gradonačelnika Kreše Beljaka te proglasiti Slobodnu Fašničku Republiku, a programi će se odvijati i na Trgu Matice hrvatske, u Kleščićevoj ulici te na trgu kod pošte. Posjetitelje će, uz Princa, šalama zabavljati i Fiškal, Sudec te Sraka, a ove je godine parola manifestacije “Posel se deli na fašničkoj baušteli”, za koju su već osmislili i najavnu karikaturu, aludirajući na sve češće iseljavanje iz Hrvatske. 

Video - Samoborski fašnik 2018.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
18:25 15.01.2019.

Super. Novi fasnik,a svi standovi na istom mjestu,vec na pamet znas gdje je koji jer se 30 godina nista ne mijenja. U ponudi masne kobase,na svakom standu iste, precijenjene krafne, masne fritule..proseci gore,proseci dolje..i odi kuci. Jad i bijeda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije