Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rak dojke

Preko tramvaja pozivaju na preglede žene, ali i muškarce

Rak dojke
Foto: Borna Filić/PIXSELL
01.10.2015.
u 11:16

"Spriječimo, liječimo, podržimo - uključi se" slogan je koji će građane pozivati na preventivne preglede.

Na tramvajima će od danas osvanuti natpisi u povodu mjeseca borbe protiv raka dojke, koji godišnje uzme 1085 života. "Spriječimo, liječimo, podržimo - uključi se" slogan je koji će građane pozivati na preventivne preglede.

- Cilj ove akcije je podići svijest žena kako bi redovito odlazile na preglede, ali ni muškarcima ne bi bilo na odmet otići na kontrolu, s obzirom da ih je 2014. godine 14 umrlo od ove opake bolesti - poručio je gradonačelnik Milan Bandić prilikom puštanja prve 'devetke' u promet s Ljubljanice. Tramvaji će preventivne poruke na sebi nositi cijeli mjesec.

Mirna Šitum, šefica Ureda za zdravstvo, nadovezala se na gradonačelnika, te podsjetila na to da smo i dalje ispod razine EU kada je riječ o prevenciji ove bolesti, a Almenka Balenović, predsjednica Udruge SVE za NJU, koja pomaže ženama oboljelima od karcinoma dojke, izrazila je želju da se krozi čitavu godine ovako proaktivno djeluje na podizanju svijesti građana i građanki o prevenciji.

Ipak, smrtnost od ove bolesti je posljednih godina u padu, a tome bi trebao pomoći i novi mamograf čije puštanje u uporabu je Grad najavio za iduću godinu, a sam uređaj biti će instaliran u autobusu i putovati će po cijelom Zagrebu, te će građani imati priliku besplatno se pregledati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije