Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUP SESVETE

Preko naše parcele žele graditi prometnicu. Ali mi zemlju ne damo!

22.04.2015., Zagreb, Sesvete - Posljednji dan javne rasprave o GUP-u Sesveta. Gradjani proucavaju predlozeni GUP u zgradi opcine te jos samo danas imaju pravo podnijeti prigovore. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL
23.04.2015.
u 12:00

Još samo danas traje javna rasprava o GUP-u Sesveta

Preko parcele koja je u vlasništvu Ivana i Katice Miković, prema novom Generalnom urbanističkom planu (GUP) za Sesvete, planira se gradnja prometnice. No oni se s time ne slažu pa su odlučili uložiti primjedbu Gradskom uredu za prostorno uređenje.

– Još nemamo informaciju koliku bismo naknadu dobili, no mi uopće ne želimo da nam se parcela smanjuje. Posebice zato što već postoji put, ali je zatrpan – objašnjavaju supružnici koji žive u Glavnoj ulici uz potok Črnec. Oni su samo su jedni od mnogih zainteresiranih građana koji su se za trajanja javne rasprave o GUP-u uputili u Područni ured u Sesvetama. Tamo je, naime, izložen na javni uvid Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Sesvete. Građani su ga od 9. travnja mogli proučiti te u gradski Ured za prostorno uređenje poslati svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe. Danas im je zadnja prilika za to, a 57-godišnjakinja i 65-godišnjak svoju su primjedbu poslali jučer. Žalili su se već i u lipnju prošle godine kada je održana prva javna rasprava. No budući da GUP tada ipak nije donesen, sad je ponovljena.

– Prošle je godine primljeno 260 primjedbi, a sada ih očekujemo manje jer nije toliko vremena prošlo od prošle javne rasprave – objasnio je Marijan Tomurad, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete, te napomenuo da očekuje kako će se pristigla mišljenja građana obraditi za mjesec do dva. Tada slijedi ponovno puštanje GUP-a u skupštinsku proceduru.

– Očekujemo da se GUP konačno donese te da se usmjeri razvoj Sesveta u idućih nekoliko desetljeća – rekao je Tomurad i izdvojio zagušenost Sesveta kao najveći problem. Stoga se očekuje GUP da bi se konačno počelo rješavati ga. Također, smatra da je nužno da prostor na kojem živi gotovo 100.000 stanovnika ima kazalište te više sadržaja i atrakcija.

Komentara 6

GS
gaja.senior
20:35 23.04.2015.

OPA pa TOMURAD bandievo slepo crevo taj će sve napraviti da bi miladinu udovljio pa da podjele lovicu možda mu ostane i za sunčane naočale na sAJMU u Sesvetama a vi pasite pa sten ga navodno izabrali sa BIH

LA
LANA555
23:24 25.04.2015.

Zagorci vuzgi vuzi vuzgi nam blaz

IG
ivan.gudelj.zg
15:14 23.04.2015.

Vatrogasci i grobari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije