Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jači tempo

Zabava na Bundeku: Delicije su se jele i s povezom na očima...

Chill&Grill festival
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/24
29.04.2018.
u 15:23

Na Bundeku su tri natjecatelja isprobala jela chefa Alma Čatlaka s povezom na očima - pokušali su pogoditi što točno jedu. Osvojili su poklon pakete Mesne industrije Ravlić

Treći dan Zagreb Chill&Grill festivala festivalu na Bundeku počeo je pripremom slasnih sendviča. Danas je tema Tajland, a borili su se učenici i naš dragi food bloger Darko Kontin, autor bloga Darkova Web Kuharica. Dok je Darko pripremao piletinu "na tajlandski", s druge strane su dva Leona, Karlo i Mateo iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb radili dvije varijacije s tofuom i piletinom.

Uslijedio je kuharski show Mesne industrije Ravlić i chefa Alma Čatlaka. Almo je pripremao marinirano carsko meso s pireom od batata, onion burger i ćevape s umakom od jogurta.

Ćevapi s umakom od jogurta

Sastojci:

1 kg ćevapa (Ravlić)

500 ml tekućeg jogurta

1 žlica škrobnog brašna

1 vezica svježe mente

3 mlada luka

sol

papar

Tri su natjecatelja isprobala jela chefa Alma Čatlaka s povezom na očima  - pokušali su pogoditi što točno jedu. Osvojili su poklon pakete Mesne industrije Ravlić.

Podravka - glavni partner festivala pozivala je sve posjetitelje na uživanje u najboljim jelima s roštilja koja će, između ostalih, pripremati i vrsni Podravkini chefovi. Podravka sve časti besplatnim prilogom uz jela u restoranima - razmazite svoje nepce GRATIS porcijom Podravka ajvara uz svako kupljeno jelo s roštilja!

Mesna industrija Ravlić službeni dobavljač svježeg mesa Chill&Grillapripremila je show cooking s Almom Čatlakom. Požurite, još stignete degustirati tradicionalno najbolje meso sa slavonskih farmi u suvremenoj izvedbi. Znak „Meso hrvatskih farmi“ kupcima jamči da su odabrali kvalitetan, siguran i domaći proizvod proizveden na hrvatskim farmama.

Kids corner posjetitelji su imali priliku okušati se u nagradnoj igri ‘Presađivanje biljaka’ powered by Pevec, kao i nagradnoj utrci tačkama. Mališanima je bio zadatak presađivati biljke s povezom preko očiju. U natjecanju su mogli sudjelovati i i klinci i odrasli - ukupno pet natjecatelja. Pobjednik je bio onaj tko prvi presadi biljku i zalio ju, a da je pri tome ne potrga. 

Glavna nagrada za pobjednika bio je komplet: vaterpolo kapica, bon za lunapark za klince, bon za kavu i kroasan u Superfino, posađena biljka. Dijelile su se i nagrade za sudjelovanje: bon za lunapark za djecu, bon za kavu i kroasan u Superfino, kao i posađena biljka.

Uz to, u "Samo fino" Pevec zoni možete chillati uz finu kavicu, dok će vaše mališane u kids zoni zabaviti "tete čuvalice" edukativnim igrama o vrtlarenju.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Dvoboju chefova

Darko Kontin se u ‘Dvoboju chefova’ suočio s Mišelom Tokićem.

Chef Mišel Tokić strast je prema ovom pozivu otkrio još kao dijete uz emisiju "Male tajne velikih majstora kuhinje". Radio je u mnogim restoranima u zemlji i inozemstvu, a rad na brodovima trgovačke mornarice omogućio mu je da proputuje svijet i upozna se s brojnim kulturama i kulinarskim tehnikama.

- Dio radnog vijeka sam proveo radeći u restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu, a za mene najvažniji trenutak bila je odluka da odem raditi na brod. Nije se radilo o cruiserima nego o brodovima trgovačke mornarice s kojim sam oplovio doslovno pa cijeli svijet,
upoznao neke druge navike, običaje i okuse. To je za mene kao mladu osobu tada bilo izuzetno iskustvo s profesionalnog stajališta, a jednako tako pomoglo mi je da se izgradim kao osoba - rekao je.

Uslijedila je i nagradna igra; Podravkina Grilloteka - pogađanje okusa.

Show Cooking imat će chef Mišel Tokić, a nakon njega i chefica Priska Thuring. Prezentaciju vrhunskih craft piva održat će Crafter’s i Pivovara Medvedgrad, a za glazbu su zaduženi DJ Prince, Mangroove i NoA&Funkblasters. 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Svaki dan možete uživati u velikom izboru craft piva te u slasnoj ponudi najboljih restorana.

Zagreb Chill&Grill festival powered by Gastro.hr na Bundeku traje čak 5 dana. Pripremili smo 50 sati super uzbudljivog programa u kojem sudjeluju vodeći hrvatski chefovi, omiljeni bendovi i DJ-i.

Tamo su i kućice koje predstavljaju restorane: Pod zidom, Bicko, Batak Grill, Budweiser, Špiro, Doomsday i Plac i omiljene pivnice: Medvedgrad, 5th Element Daruvar, Lepi dečki, Garden, Zmajsko, Crafters i Varionica.

Za sve one koji nisu u prilici pridružiti nam se ovdje u živo, pripremili smo izravna video javljanja koja se mogu pratiti na Facebook stranici 24sata te portalu 24sata.hr. Također, Joomboosovci prenose svoju priču s najvećeg grilla na otvorenom.

Uživajte u svim danima festivala

POPULARNI RESTORANI: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro.
NAJBOLJE HRVATSKE CRAFT PIVOVARE: 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s.
POPRATNI SADRŽAJI CIJELI DAN: chillanje u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama, radionice u Pevec kids corneru, dijeljenje Kisko artikala, kušanje kave u Nescafé i Samofino Pevec Caffe baru, Jamnica Mixology pop-up bar te brojni zabavni sportski i nagradni sadržaji.

Pogledajte program svih dana festivala OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije