Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Pravni kaos u Zagrebu

naslovnica
12.03.2015.
u 00:01

Iako je pritvoren drugi put, gradonačelnik Milan Bandić koji broji pet mandata na čelu Zagreba, ovaj put nema sudsku zabranu obnašanja dužnosti

Sve odluke zagrebačke gradske uprave, one koje izravno i neizravno utječu na živote građana, ponovno su u rukama Milana Bandića. Iako je pritvoren drugi put, gradonačelnik koji broji pet mandata na čelu Zagreba, ovaj put nema sudsku zabranu obnašanja dužnosti i gradom može i upravljat će iz Remetinca.

Kako neslužbeno doznajemo, među prvim potezima bit će raspuštanje vodstva Zagrebačkog holdinga, koje je prije tri dana postavila Sandra Švaljek i davanje punomoći za svoju zamjenu Vesni Kusin, umjesto Sandri Švaljek.

Njegove su odluke prioritetne, a Sandra Švaljek, njegova dosadašnja zamjenica, koja je obnašala dužnost gradonačelnika, od danas ne smije samostalno potpisati ni jedan dokument.

Ona se ponovno, barem do pravomoćnosti odluke o istražnom zatvoru i stvarnog utvrđivanja dulje spriječenosti gradonačelnika, odnosno do vremena kojeg će Milan Bandić provesti u pritvoru, vraća na mjesto zamjenice, bez prava da kao u protekla četiri mjeseca samostalno donosi odluke.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

>>Bandića sud vratio na dužnost gradonačelnika, a onda u pritvor

>>Milan Bandić
 se oteo kontroli odvjetnika!?

>>Bauk objasnio tko može voditi Zagreb. Švaljek: Ne potpisujem odluke!

Komentara 41

FR
Franciskoo
21:59 11.03.2015.

Čujem da se Josipović nedavno sastao s Bandićem i pričao mu nešto o Milanoviću i Ostojiću. Zoran i Ranko, nećete vječno biti u svojim foteljama i nedodirljivi, bavit će se s vama i vašim klimavcima vrlo brzo represivni aparat te ostale institucije, sve će se saznati!

PR
Prunus
22:40 11.03.2015.

Bandićevi problemi poćinju nakon pobjede 2013. na lokalnim izborima odnosno smjena Milanovićevih ljudi u Holdingu, možete misliti kako se Milanović osjećao kada je morao po ministarstvima te ostalim državnim firmama uhljebljivati Čovića ( Milanovićev miljenik i bivši šef holdinga) te ostale njegove miljenike iz Holdinga, još ga je Bandić tada i tužio. Tada je Milanović naručio uništenje Bandića. Kako će se stvari dalje odvijati ne znam, mnogi pravnici koje znam i koji su malo pročešljali uskok-ove sumnje vele da to i nije tako čvrsto, ali vidjet ćemo kakvu će sklepati optužnicu dorh, nadam se samo da neće odugovlačiti kao sa Čehokom, koji je uhićen 2011., a suđenje mu počinje tek ove 2015. godine.

Avatar ciklama
ciklama
01:50 12.03.2015.

nakaradne pohlepne spodobe mi uništavaju voljenu Domovinu... dokada ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije