Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet koji spašava život

Zagrebački vatrogasci upozoravaju: Ovo nikada, ali nikada, ne smijete učiniti

vatra vatrogasci snimka
Foto: Screenshot Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba
15.11.2016.
u 16:43

Javna vatrogasna postrojba Zagreb objavila je koristan savjet za sve

Zagrebački vatrogasci objavili su prilično koristan video za sve koji u panici ne znaju što da učine ako im se, primjerice, zapali ulje u tavi ili loncu na štednjaku. Ono što ne smijete ni u kojem slučaju učiniti pokazuje snimka.

Na snimci se, naime, vidi lonac na štednjaku koji gori. Ako to zapaljeno ulje polijete vodom, dogodi se vrlo opasna reakcija. Snimku koju su na svom Facebooku jučer objavili naši zagrebački vatrogasci svakako pogledajte. Ono što bi bilo ispravno je zatvoriti lonac poklopcem i prekinuti dotok zraka.

'Zapaljeno ulje ili mast nikada se ne smije gasiti vodom', poručuju iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:31 15.11.2016.

Kod nas u hrvatskoj vladaju druga pravila, kad susjed gori ti ga još poliješ vodom, ono da mu pomogneš, naravno nesavjesno iz neznanja, štel si mu samo pomoći.

ŠT
ŠtoReći
18:56 15.11.2016.

" u panici ne znaju što da učine "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije