Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR U ZAGREBU

'Ovo je prestrašno, ako nastavi ovako gorjeti, sve će nas progutati vatra'

požar na Jelenovcu
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
07.07.2017.
u 18:41

Stanari okolnih kuća sa strepnjom su pratili razvoj situacije s maramama na licu

Kad je požar krenuo, nemilosrdnu buktinju više ništa nije moglo zaustaviti dok apsolutno cijeli Sportski centar Jelenovac nije pretvorila u pepeo. Prvo se zapalio restoran uz trafostanicu, a onda se vatra proširila i na sportsku dvoranu. Plamteći jezici širili su se na sve strane, dim je prekrio cijeli sjeverni dio grada, a prizori uz sam sportski centar bile su apokaliptične. Otkad su vatrogasci jučer oko 10 sati primili poziv, situacija je iz sekunde u sekundu bila sve dramatičnija. Njih 80 iz Javne vatrogasne postaje (JVP) Grada Zagreba uz pomoć još 15 vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava odmah je odjurilo na teren gdje ih je čekao pravi pakao.

Ozlijeđeni vatrogasci

– To je bio jako težak požar, jer se radi o ogromnom drvenom objektu prekrivenom šindrom i limom. Uvjeti su bili pakleni, a tu je još i nesnosna vrućina – rekao je Zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih, Nekoliko je njegovih heroja iz ekipe dehidriralo i kolabiralo od vrućine, a hrabri zapovjednik postaje Centar Igor Župančić je i ozlijeđen. Dok je pokušavao spasiti sportski centar u plamenu, nagutao se dima te mu je, kao i ostalim ozlijeđenim vatrogascima, pružena liječnička pomoć. Situacija je bila toliko alarmantna da su Gradske ljekarne čak su morale poslati dodatne količine Rehidromixa da bi se intervencija mogla završiti. Iako se na trenutke činilo da će požar uspjeti staviti pod kontrolu, vatrena stihija dobila je bitku te se proširila i na okolne automobile, ali i obiteljsku kuću.

– Ovo je prestrašno, ako nastavi ovako gorjeti, sve će nas progutati vatra – rekla je jedna od zabrinutih građanki dok je promatrala požar koji je plamtio veoma blizu njezine kuće. Napetost se među okupljenim promatračima mogla rezati nožem dok su sa strepnjom pratili razvoj situacije. Preko usta i nosa držali su marame kako bi se zaštitili od dima, a je li zrak opasan za disanje, na lice mjesta došao je provjeriti Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Također, iz opreza je obustavljena opskrba plinom u Kosirnikovoj ulici gdje se sportski centar nalazi, a nisu vozili ni autobusi.

požar na Jelenovcu požar na Jelenovcu
1/25

Sve je nestalo

Požar je pod kontrolu stavljen u popodnevnim satima, no od Sportskog centra Jelenovac nije ostalo apsolutno ništa.

– U nekoliko sati izgubio sam sve, ne znam što ću, u šoku sam i samo očajno hodam oko zgarišta – rekao nam je vidno potresen Slavko Hala, vlasnik izgorjelog objekta. Iako će se uzrok požara znati tek nakon što službenici Policijske uprave obave očevid, Hala nam je ispričao kako je čuo da je jedan prolaznik ujutro primijetio da frcaju iskre iz trafostanice.

– Nama kuhinja radi od 11 sati, ma da je barem bila otvorena prije, možda bi netko na vrijeme reagirao – rekao je očajni Slavko Hala kojeg je vijest o požaru zatekla na ljetovanju. Odmah je dojurio u Zagreb, ali više ništa nije mogao učiniti. Propao je, kaže, njegov 22-godišnji rad u koji je uloženo nekoliko kredita i koji hrani nekoliko obitelji. U svega par sati.     

Komentara 4

Avatar Optimyst
Optimyst
19:08 07.07.2017.

"Otkad su vatrogasci jučer oko 10 sati primili poziv..."?? Otkad su jučer primili poziv čekali su da danas izbije požar ?

Avatar AGRAM
AGRAM
20:11 07.07.2017.

Uf, uf, bio tamo. Malo je falilo da plane šuma.

Avatar Ada
Ada
20:39 07.07.2017.

Divim se vatrogascima, osobito onim dragovoljnim! Svaka im čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije