Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrogasci na terenu

Požar u Zagrebu: Opožareno osam stanova, stanari evakuirani

Zagreb: Izbio veliki požar u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/24
21.01.2020.
u 21:14

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 20.42, a do požara je došlo u stanu zgrade na adresi Jakova Gotovca 6

U Gotovčevoj ulici u Zagrebu u stambenoj zgradi izbio je veliki požar, a gore stan i potkrovlje zgrade.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 20.42, a do požara je došlo u stanu zgrade na adresi Jakova Gotovca 6. Prva je dojava bila da gori samo kuhinja, no vatra je zahvatila cijeli stan.

Na terenu je upućeno osam vozila s oko 30 vatrogasaca.

– Požar je pod kontrolom, ali imamo problem jer vatra bježi po šindru zgrade – rekli su nam u JVP-u Zagreb.

- Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba večeras u 20,42 sati zaprimila je dojavu o požaru stana u ulici Jakova Gotovca 6. Požar je zahvatio stan na trećem katu i proširio se na potkrovlje zgrade. Na terenu je sedam vatrogasnih vozila s 22 vatrogasca. U požaru je jedna osoba ozlijeđena, pružena joj je hitna medicinska pomoć i prevezena je na bolničko liječenje. Na terenu su uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.  Uzrok požara biti će poznat nakon policijskog očevida - javljaju iz Ureda za upravlanje u hitnim situacijama.

Zagreb: Izbio veliki požar u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca
1/19

Policija javlja kako je dojavu o požaru dobila oko 20.40 sati. 

- Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici iz tri najbliže policijske postaje i jedna grupa Interventne jedinice policije zbog osiguranja mjesta događaja i pružanja pomoći oko evakuacije stanara, dok su vatrogasci gasili požar. Prema za sada prikupljenim informacijama nitko nije ozlijeđen, a požar se sa četvrtog kata proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima kao i na krovište zgrade. Najvjerojatnije je opožareno osam stanova iz kojih su svi stanari evakuirani, a kojima će Grad Zagreb osigurati smještaj odnosno zbrinuti ih. Gašenje požara još uvijek traje - stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 5

ZA
Zagy154
03:22 22.01.2020.

jel pavle uletio

GR
gragakarlovac
21:40 21.01.2020.

Slaba gradevina!

ZO
Zooltan
02:02 22.01.2020.

stari stanovi , i nema potrebe gasiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije