Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.10.2017. u 11:16

Mjesni odbor Gajnice otvaranjem Facebook stranice želi približiti svoj rad ljudima

Novi član na Facebooku od ovog je tjedna jedan zagrebački mjesni odbor. Svoju su stranicu na toj društvenoj mreži otvorile ni više ni manje nego Gajnice, i to uz obrazloženje kako žele što neposrednije i otvorenije komunicirati s građanima. Vode je vijećnici odbora, a prvi im je korak skupiti ideje građana za uređenje kvarta.

– Trenutačno smo u pripremi malih komunalnih aktivnosti za 2018. godinu. Stoga pozivamo sve građane Gajnica da nam se jave s prijedlozima – napisali su u postu na Facebook stranici te najavili kako će na istom mjestu nakon prikupljanja prijedloga pokrenuti i anketu. Također, objasnili su uz sliku koje sve ulice obuhvaća mjesni odbor Gajnice kako ne bi došlo do zabune te koje je radno vrijeme dežurstva.

Cilj je na taj način približiti rad mjesnih odbora građanima jer je stvarnost da u većini slučajeva ljudi i ne znaju koje su zadaće odbora, tko sjedi u njemu i koje su mu aktivnosti. Stoga je MO Gajnice prepoznao da je u današnje vrijeme otvaranje Facebook stranice odličan način za to. Ipak, nisu jedini u tome. Na Facebooku su već neko vrijeme aktivna još četiri zagrebačka mjesna odbora – Čehi, Trnjanska Savica, Sopot i Kralj Zvonimir. I dok su druga dva manje aktivna, prva dva redovito objavljuju informacije o događanjima u kvartu, novostima, inicijativama...

Najvažnije je istaknuti da, osim što mjesni odbori na taj način komuniciraju s građanima, daju priliku građanima da lakše dođu do vijećnika te se tako potiče dvosmjerna komunikacija na lokalnoj razini. Bilo bi odlično kada bi taj primjer slijedili i ostali mjesni odbori te gradske četvrti, ali i njihovi predsjednici i zastupnici koji su za sada, ako su uopće prisutni na Facebooku, uglavnom aktivni sa svojim privatnim profilima što nije profesionalno. Vrijeme je da gradski političari shvate da se povjerenje građana danas jednako dobiva na društvenim mrežama kao i na terenu.     

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
15:14 19.10.2017.

Ma zar to nije dirljivo? Lehpamer hvali svoje naselje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije