Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trg Republike Hrvatske

Postavljene nove ploče na bivšem Trgu maršala Tita

Zagreb: Trg Republike Hrvatske
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
04.09.2017.
u 18:10

Za preimenovanje trga glasalo je 29 zastupnika, 20 ih je bilo protiv dok je jedan bio suzdržan

Ploče s imenom Trga Republike Hrvatske postavljene su danas na bivšem Trgu maršala Tita koji je preimenovan 1. rujna, nakon burne maratonske rasprave u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.   

Predstavnici skupštinske većine branili su tu odluku ocjenom kako je Tito, iako antifašist, bio diktator, dok su predstavnici skupštinske manjine branili Tita argumentima da je bio vođa antifašističkog pokreta u Hrvatskoj i "veliki državnik svog doba".

Zagreb: Trg Republike Hrvatske
1/18

Za odluku da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske glasalo je 29 zastupnika, 20 ih je bilo protiv dok je jedan bio suzdržan.

Preimenovanje Trga maršala Tita bilo je preduvjet za suradnju i podršku stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića - Neovisni za Hrvatsku Stranci rada i solidarnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koja je imala relativnu većinu u Skupštini nakon lokalnih izbora.

Komentara 106

ST
stefj
18:40 04.09.2017.

Ajd napokon. Ima još zločinaca okolo na pločama, no Tito je definitivno bio najveći...

IL
ilijan
18:50 04.09.2017.

Nikad više tog zločinca!

Avatar zong
zong
18:31 04.09.2017.

Bravo! Neka fašisti riknu od muke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije