Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve u mraku

Postavili katadioptere, ali ugasili javnu rasvjetu

16.12.2014., Zagreb - Na krizanju ulice Hrgovici i Klekove ulice, postavljeni su trepteci katadiopteri koji su prethodno bili rasporedjeni duz Mesnicke ulice. Katadiopteri upozoravaju vozace na pjesacki prijelaz na kojemu trenutno ne radi ravna rasvjeta.
18.12.2014.
u 10:26

U Hrgovićevoj na Jarunu problemi zbog uređaja iz Mesničke, preko neosvijetljenog pješačkog prijelaza idu i vrtićanci

Kako bi iznimno prometni pješački prijelaz na Jarunu bio uočljiviji, sa svake strane ceste pokraj zebre postavljena su po četiri svjetleća katadioptera, no onda je u isto vrijeme ugašena javna rasvjeta oko istog prijelaza. Stoga je on već tjedan dana u potpunom mraku, iako se nalazi tik uz dječji vrtić, crkvu i hotel.

–Treba ima hrabrosti prijeći cestu kada padne mrak, jer ako netko nosi crno uopće ga se ne vidi – poručuje Mladen Matković, stanar Hrgovićeve ulice gdje su postavljeni sporni katadiopteri koji tako nakon građana iz Mesničke ulice muče i stanovnike Jaruna.

– Došli su radnici krajem prošlog tjedna i postavili su katadioptere, što nije nikakav problem, ali onda je došla i dizalica te su radnici ugasili javnu rasvjetu – objašnjava Matković te kaže da je najveći problem vrtić koji radi i kada se smrači, pa djeca moraju po mraku prelaziti cestu.

Da ne shvaćaju zašto je javna rasvjeta ugašena, poručuju i ostali građani koje smo navečer zatekli na spornom prijelazu.

– Vidjeli bi se katadiopteri i da su ostavili svjetla, ovo nema smisla. Prvo smo mislili da lampa ne radi, ali to već predugo traje – poručuju.

Iz HEP-a objašnjavaju da je briga o javnoj rasvjeti u nadležnosti Grada od kojeg nismo uspjeli doznati zašto je rasvjeta ugašena te ugrožava li se na taj način sigurnost pješaka.

Katadiopteri su nedavno, osim u Hrgovićevoj ulici, postavljeni i na drugim lokacijama u gradu, poput Jarunske i Zvonimirove ulice, na Novoj cesti te Zagrebačkoj aveniji.

Komentara 8

MI
Milkica
10:40 18.12.2014.

Još da dodam - boli Grad neka stvar za njegove stanovnike, u što smo se do sad bezbroj puta mogli uvjeriti. Fućka se tam nekoj babi u kancelariji hoće li netko zaglaviti u mraku na pješačkom ili ne. A "prometne stručnjake" s Prometnog faksa da ne spominjem.

DU
Deleted user
22:06 18.12.2014.

Pa kaj. Tko nas šljivi. Mi smo stoka sitnog zuba i potrošna roba. Dok plaćamo svačije hirove i zamisli, dok se napravljeno par puta popravlja, a mi plaćamo, zakaj se ne bi ponašali prema nama kako i zaslužimo. Kad odod nekoga radiš budalu, a on čkomi i dopušta, kaj buš nek delal još i veću. Kome sm o povjerili vlast u Zagrebu ali i Hrvatskoj - tak nam i je

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
12:50 18.12.2014.

Nije Hrgovićeva, nego se ulica zove "Hrgovići". Stalno se uzrujavam koja je ovo razina ili nizina novinarstva u VL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije