Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti

Posjete u zagrebačke domove za starije od ponedjeljka konačno dozvoljene

Zagreb: Korisnici Doma za starije i nemoćne glazbom i plesom obilježili Svjetski dan plesa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
15.05.2020.
u 17:13

U Gradu apeliraju na posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i način odvijanja posjeta.

Nakon dva i pol mjeseca, dozvoljene su posjete korisnicima u domovima za starije, i to od ponedjeljka. No, upozoravaju iz Grada Zagreba, to bi trebali činiti uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. 

- Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji izrazito raduju posjetu korisnicima domova za starije osobe, ali prije svega, napominjemo kako je s ciljem zaštite zdravlje korisnika, odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika izrazito važno. Iako je ublažavanje epidemioloških mjera u tijeku, rizik od zaraze još uvijek postoji, a zajedničkim djelovanjem djelatnika, korisnika te članova njihovih obitelji i prijatelja navedeni rizik može se prevenirati - kažu u Gradu, te apeliraju na posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i način odvijanja posjeta.

- Otvaranjem domova za starije osobe za posjetitelje zaštita zdravlja korisnika postala je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane - objašnjavaju iz Grada. 

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
21:04 15.05.2020.

posjeti su dopušteni......prerano...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije