Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sv. Klara

Poplave u Malnarovoj ulici prošlost?

Malnarova ulica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
06.10.2014.
u 12:30

Započet će privremena sanacija ulice, a cijeli će trošak od dvjesto tisuća kuna snositi Vijeće četvrti

Više od petnaest godina stanari devetog odvojka Ulice Franje Malnara u Svetoj Klari vode bitku s elementarnim nepogodama i gradskim vlastima. U neasfaltiranoj ulici, bez vodovoda i kanalizacije, stanari se za svake kiše bore s vodom u dvorištima, podrumima, pa i stanovima, a kako se protiv oborina ne može, rješenje su svih ovih godina bezuspješno tražili od Grada. Danas će, barem se stanari nadaju, započeti rješavanje njihovih problema. Naime, počinje privremena sanacija ulice koja bi trebala biti dovršena za desetak dana.

– Gradska četvrt Novi Zagreb - zapad napravila je rebalans proračuna kako bi omogućila privremeno rješenje problema stanara dok Grad prikuplja dokumentaciju i priprema projekt za ono dugoročno. Na dubini od četrdesetak centimetara postavit će se geotekstil i drenaža, što bi trebalo zaustaviti poplave – objasnio je Željko Fiolić, predsjednik Vijeća gradske četvrti.

Problemi u odvojku nastali su još 1997. godine kada se postavljala kanalizacija u cijeloj ulici.


– Izvođač radova, bilo zbog štednje ili nekompetencije, iskopao je preplitke kanale za cijevi, a kako je naš odvojak na nižoj razini od ostatka ulice, to je značilo da se kanalizacija ne može provesti do nas – kaže Nada Božina, stanarka odvojka.


Privremeno rješenje gradsku će četvrt stajati dvjesto tisuća kuna, a trebalo bi biti dostatno za sprečavanje poplava.

Radovi u sklopu dugoročnog rješenja predviđeni su u svibnju sljedeće godine. Sanacija odvojka vrijedna dva milijuna kuna trebala bi napokon omogućiti normalan gradski život za članove sto pedeset kućanstava koja se tamo nalaze.


– Sve je bolje od te silne vode, ali bojim se da bi ova privremena sanacija, znamo to iz iskustva, mogla postati trajna – ističe Nada Božina, nadajući se da je u krivu.

Komentara 3

DE
derulja
16:42 06.10.2014.

hajde da konačno krene i stanarima malnarove. živie u zagrebu, a kao da su zaboravljeni od svih. nadam se, uopće, da je krenulo na bolje s promjenom vlasti u vijeću gradske četvrti.

MO
Monique1
15:31 07.10.2014.

Ne mogu vjerovat da godinama ljudi tako žive,tako blizu centra a tako daleko od svih..Mislim da je to velika sramota bivše vlasti da nisu mogli i prije izdvojit dio novca za sanaciju..G.Fioliću veliko hvala,nastavite tim putem..Sretno :)

ML
MLHorvat
19:04 07.10.2014.

treba pomoći ljudima, a bandić ne bi trebao graditi fontane, već rješavati ovakve probleme građana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije