Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarni piknik

Pomozite prikupiti financijska sredstva za zbrinjavanje Dine, spašenog konja s Hipodroma Oroslavje!

Dino
Foto: Promo
1/5
20.06.2017.
u 13:41

Udruga Fala - Udruga za promicanje socijalne osjetljivosti, zaštite i poboljšanja kvalitete života i popularizaciju terapijskog i rekreativnog jahanja - poziva Vas da se u subotu 24. lipnja 2017. pridružite cjelodnevnom humanitarnom Pikniku! Dođite u Kustošijansku bb (Stara Streljana u Mikulićima – livada) i pomozite prikupiti financijska sredstva za zbrinjavanje Dine, spašenog konja s Hipodroma Oroslavje!

Tužna priča o konjima s hipodroma Oroslavje započela je u ožujku ove godine kada su zabrinuti stanovnici odlučili reagirati zbog stravičnog stanja 30 konja na farmi gospodina Josipa Tuđe koji ih je zbog velikih financijskih problema doveo do ugibanja. Za izrazito loše zdravstveno stanje ovih prekrasnih životinja krivi su nehumani uvjeti u kojima ih je vlasnik farme u Oroslavju, inače voditelj s Jabuka TV, držao godinama. Zbog izgladnjelosti, nedostatka veterinarske skrbi i osnovnih uvjeta za život ovi sportski konji ostavljeni su na milost i nemilost tragičnoj sudbini.

Za spašavanje konja, bio je moguć njihov otkup i upravo je to bio cilj Udruge Fala koja je uz pomoć donacija uspjela spasiti Dinu, divnog konja s farme u Oroslavju koji je sada dio obitelji Udruge Fala. Humanitarnim Piknikom prikupljati će se novčana sredstva za Dininu staju te opremu kako bi što prije bio u mogućnosti sudjelovati u treninzima i aktivnostima Udruge za terapijsko i rekreativno jahanje.

I sam gradonačelnik Milan Bandić uživat će u cjelodnevnom programu Piknika u koji su uključene brojne Udruge s područja Črnomerca. Posjetitelji će moći sudjelovati u zabavnom parku ADRIA Sementa Rajhard od samog jutra, radionicama za djecu i odrasle kao što su streličarstvo, acro yoga, happy hoop. Osim edukativno - zabavnog kulturnog sadržaja udruga Fala priprema i modnu reviju te koncertni program koji uključuje glazbeni akustični sastav Jeboton te bendove RIZOL, Nosači pacijenata i Tribal Jam Orchestra. Kako bi korisnici imali dovoljno energije za sve aktivnosti moći će se poslužiti vegetarijanskim i ostalim delicijama te pićima tijekom cijelog dana.

Udruga Fala svoj rad temelji na poštovanju i ljubavi prema svim živim bićima.

Pridružite se 24. lipnja na Pikniku posvećenom Dini, humanosti, srcu i ljubavi!

PROGRAM

Od 10:00 - 15:00 h:

• PIKNIK na dekicama uz konzumaciju jela i pića i konjić Miško

• cjelodnevni zabavni park ADRIA – dječji program

U 15:00 h • dolazak gradonačelnika Milana Bandića

Od 15:00 -19:00 h :

• prezentacija rada udruge FALA, šetnje na konjima za građanstvo

• radionice za djecu, mlade i odrasle - prezentacije Udruga sa područja GČ Črnomerec

• Udruga Indigo - za dobrobit I zaštitu životinja - radionice i predavanja/ udomljavanje

• Nostra Domus - promicanje različitosti i jednakosti te prava žena i djece

• Sattva Udruga - vegeterijanstvo i ayurveda te yoga za djecu - radionice

• Zagrebački streličari - streličarstvo za djecu I odrasle - radionice

• MK Laganica - motoklub

• modna Revija TTF- a

• Happy Hoop - radionice

• Acro yoga - radionice

• prodajna izložba konji i portreti Nenad Janković

Od 15:00 do 16:30 h:

• prezentacijski program Udruge FALA - rekreativno jahanje, prezentacija terapijskog jahanja, šetnje za djecu i odrasle Od 19:00 – 22:00 h:

• koncertni program za mlade i odrasle: Jeboton - glazbeni akustični sastav, Nosači Pacijenata, RIZOL i Tribal Jam Orchestra.

Komentara 2

LI
lipnjak
10:23 21.06.2017.

Kakva je ovo slika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije