Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što nudi Mineral Expo

Pomilujte bebu T-Rexa i kupite prsten od safira

20. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja Mineral Expo
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
19.05.2018.
u 08:09

Posebna atrakcija sajma je robot dinosaur koji se šeće uz štandove, a nude se i neobrađeni minerali, originalni fosili, nakit...

Biće koje je zemljom hodalo prije 65 milijuna godina privremeno se smjestilo u – Dom sportova. U glavnom gradu ostaje cijeli vikend, kako bi se svi koji žele mogli s njim fotografirati ili ga pokušati pomilovati. Beba T-rexa sluša samo svoje dresere, Talijane Stefana Bona i Davida Palu, no ako radite prema njihovim uputama, moći ćete mu se približiti.

T-rex je zapravo robot, koji je ove godine atrakcija Međunarodnog sajma dragog i poludragog kamenja “Mineral Expo”. Na taj način slave svoj 20. rođendan, a nastup dinosaura može se vidjeti još danas i sutra u 11, 14, 16 i 18 sati. Na sajmu se okupilo, kaže organizator Neven Miculinić, 120 izlagača iz cijelog svijeta, a u ponudi su neobrađeni minerali, koje, među ostalim, sami iskapaju članovi udruge Lepoglavski ahat i Kreševski citrin. Ima i originalnih fosila, poput zuba izumrle vrste morskog psa i mamutovih kljova, ali i raznog ručno rađenog nakita i drugih uporabnih predmeta izrađenih od dragog i poludragog kamenja. Obitelj Singh iz Indije, primjerice, prodaje prstenje, naušnice i narukvice s brušenim rubinima, safirima i smaragdima koje sami obrađuju.

20. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja Mineral Expo
1/9

- Imamo više od tisuću komada nakita u ponudi, jedan od skupljih je prsten od safira, košta 80 eura - kaže Surendra Singh. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije