Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažu psima u cijeloj zemlji

Od starih klupa izrađuju kućice i šalju ih azilima

20.03.2018.
u 18:30

Novac za ostatak materijala osiguravaju skupljanjem boca, a razveselili su dosad četveronošce u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Rijeci...

Kad ti život da limun, kažu Amerikanci, napravi limunadu. A profesorici Danieli Žibrat Hulini i njezinoj skupini volontera u zagrebačkoj Geodetskoj tehničkoj školi limun su stare školske klupe, plastične boce i subotnje vrijeme učenika. Limunada su, pak, brižno sastavljene i šareno obojene kućice za pse koje šalju u azile po cijeloj Hrvatskoj.

Humanitarno druženje

Prije godinu je dana, ističe prof. Žibrat Hulina, došla u školsko skladište puno starih klupa koje je domar počeo piliti, a bile su naslagane tako da su je asocirale na kućice. – Prošla je zima bila jako hladna, a životinje tada najviše pate, pa mi je odmah palo na pamet da se izrade pseće kućice koje ćemo slati azilima – prisjeća se. U projekt je potom uključila učenike. Trebalo je nabaviti i boje, kistove i slično za oslikavanje kućica, a računica se nametala sama od sebe: škola ima oko 400 đaka, a za materijal za jednu kućicu treba 200 kuna. Donira li svaki učenik jednu plastičnu bocu, materijal je tu.

Kućice, dakako, treba i izraditi, pa tu u igru upadaju đaci volonteri koji boje plohe te ih zatim zajedno s domarom spajaju. I to svake subote ujutro, u vrijeme kad većina njihovih kolega ili spava ili sjedi na kavi. – Nas to opušta. Družimo se, napravimo nešto korisno, a peseki u azilima žive barem malo bolje – govore učenice trećeg razreda Marija Magdalenić i Karla Pavlović. Kućice moraju biti šarene, dodaju, jer azili nisu baš sretna okruženja za pse.

Treba samo malo truda

U skladištu kraj klupa koje će sljedeće poslužiti za dobru svrhu na zidu stoji karta Hrvatske. Na njoj su pribadačama označeni gradovi u čijim su azilima već razveselili pse. Svaki azil dobije dvije kućice. – Slavonski Brod, Vukovar, Bjelovar, Križevci, Rijeka, Kutina… – nabraja prof. Žibrat Hulina destinacije i dodaje da se nije jednom dogodilo da su se radnici u azilima rasplakali zbog darova koje psima šalju iz Geodetske tehničke škole. – Stalno naglašavam da to svatko može napraviti, potrebno je samo malo truda – zaključuje. 

 

Komentara 3

DU
Deleted user
13:31 21.03.2018.

Bravo ! Profesorici, domaru i vrijednim učenicima nek' dragi Bog dade puno zdravlja, a učenicima još i puno petica. Ovo je uistinu divan primjer svima nama.

Avatar fredi
fredi
20:04 21.03.2018.

Jako lijepa inicijativa. Slažem se, prekrasan primjer svima.

Avatar indigo25
indigo25
06:45 22.03.2018.

azilantima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije