Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POU

Politička prepucavanja na forumu o zapošljavanju invalida

invalidi
arhiva VL
16.06.2010.
u 16:57

HNS-ovci kažu da je licemjerno da se Barišić pojavi jer upravo je njegov prvi potez bio otpuštanje 80-postotnog invalida Ozrena Klarića zaposlenog u gradskoj upravi.

Nakon što je gradonačelnik Dražen Barišić najavio svoj dolazak na večerašnju raspravu  o “Zapošljavanju osoba s invaliditetom” u Pučkom učilištu, HNS-ovci su se priopćenjem obrušili na gradonačelnika.

Kažu, licemjerno je da se pojavi jer upravo je njegov prvi potez bio otpuštanje 80-postotnog invalida Ozrena Klarića zaposlenog u gradskoj upravi.

– Kad već nema srama da se tamo pojavi, najmanje što bi trebao učiniti je ispričati se osobama s invaliditetom – pišu u priopćenju.

– Grad je 100 posto povećao iznos za provođenje Strategije za izjednačavanje mogućnosti te imenovao savjetnika za osobe s invaliditetom – odgovara pak Dražen Barišić.

Tvrdi kako Ozrenu Klariću nije dao otkaz .

- On je radio na ugovor o djelu kao grafičar zbog pojačanog obima posla, a kad se obim posla smanjio, otkazan mu je ugovor o djelu s poštivanjem klauzule otkaznog roka od 30 dana. Svojevoljno tih 30 dana nije dolazio na posao, ali Grad mu je uredno isplatio naknadu kao da je radio - poručio je Barišić dodavši da Ozren Klarić radi jer je, kako kaže gradonačelnik, na njegovu preporuku zaposlen u Zadruzi Velika Gorica.

 

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
08:19 17.06.2010.

obima posla Prvo - ovo je Hrvatks i u Njoj je službeni jezik i pismo hrvatski jezik i latinica. Velika Gorica nema pravo pisati i govoriti srpski, jer tamo nema dovoljno srba da bi bilo opravdsano dvojezično komuniciranje. Kad gradonačelnikik ne poštuje invalide, potpuno je normalno da i ne poštuje hrvatske zakone o govoru i pismu. A tko ga je postavio za gradonačelnika? Znase partija. Koja isto ne poštuje Hrvatsku i njezine građane, već ih samo iskorištava za svoje veleizdajničke poslove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije