Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naoružajte se strpljenjem

Policija upozorava na gužvu i zastoje u Zagrebu: Evo gdje će biti najgore

štićena kolona
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
09.01.2020.
u 09:55

U Zagrebu se obilježava početak hrvatskog predsjedanja Vijećem EU pa se očekuju gužve u prometu

U Hrvatsku danas stižu čelnici Europske unije među kojima je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, a zbog dolaska visokih dužnosnika koji su štićene osobe u Zagrebu se očekuje prometna gužva.

Policija je zbog toga upozorila građane da se pridržavaju uputa koje će im davati policijski službenici na terenu te je pozvala na strpljenje i susretljivost.

Gužve i prometni zastoji očekuju se do petka 10. siječnja do 16 sati i to na prilaznim smjerovima gradu zbog događaja na visokoj razini, i to u zoni Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te u centru grada, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Večeras će posebna gužva biti u središtu Zagreba budući da se u Hrvatskom narodnom kazalištu obilježava početak hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Prvi zrakoplov iz Bruxellesa u zagrebačku zračnu luku stiže danas u 12.35 sati, a u njemu će biti brojni europski dužnosnici.

U 16.30 sati premijer Andrej Plenković U Banskim dvorima sastat će se s povjerenikom Europske komisije za proračun i administraciju Johannesom Hahnom, a 45 minuta kasnije s izvršnom potpredsjednicom Europske komisije Margarethe Vestager.

Od 18.10 do 18.30 uzvanici će dolaziti u HNK tako da se tada u središtu grada očekuju veće prometne gužve, ali i nakon svečanosti kada će se svi uzvanici od kazališta uputiti prema Pantovčaku gdje predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović organizira svečanu večeru.

Sutra od 9 sati očekuje se pak gužva na prometnicama oko NSK gdje u 10 sati počinje sastanak Vlade RH i Europske komisije.

VIDEO Plenković predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Ključne riječi

Komentara 11

LI
livnopravo
10:09 09.01.2020.

briselska parada od koje nemamo nikakve koristi, a za njezino trajanje će samo dodatno iseliti 10 000 hrvata

DU
Deleted user
10:25 09.01.2020.

Pa normalno da će biti gužve kad ste nesposobni to odraditi kako treba.Čemu držati zatvorene ceste po 15 minuta nakon što kolona prodje. Baš gradjane briga sa vas imamo dovoljno svojih briga.

HE
herojulice
10:51 09.01.2020.

Potrebno je izmjestiti Sabor, predsjednika, dvoranu za sjednice bliže zračnoj luci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije