Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nitko nije nosio maske

Policija u studentskoj udruzi u centru Zagreba zatekla 64 osobe. Jedna bila COVID pozitivna

Zagreb: Veselo društvo ispred HNK uz piće i razgovor odlučilo zapaliti prskalice
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
18.04.2021.
u 10:17

Protiv 25-godišnjakinje i 26-godišnjaka, odgovornih osoba udruge studenata, kao i protiv 31-godišnjaka, bit će podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenja i prenošenja zarazne bolesti, javljaju iz MUP-a Zagreb.

I tijekom ovog vikenda zagrebačka je policija obišla centar grada, a u noći na subotu imala je zanimljiv "ulov". U studentskoj udruzi u Gundulićevoj, naime, legitimirano, provjereno i pregledano je ukupno 64 osoba, a među njima je bio i 31-godišnjak, kojem je utvrđeno da ima izrečenu mjeru COVID – liječenje u kući.

-  Ujedno je utvrđeno da nitko od zatečenih osoba prilikom ulaska policijskih službenika u prostor udruge nije koristio zaštitne maske, zbog čega će se svim zatečenim osobama, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u redovnom postupku izdati prekršajni nalozi. Protiv 25-godišnjakinje i 26-godišnjaka, odgovornih osoba udruge studenata, kao i protiv 31-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu mjeru COVD – liječenje u kući, a koji su zatečenih tijekom provođenja racije u prostoru udruge, bit će podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenja i prenošenja zarazne bolesti - javljaju iz MUP-a Zagreb. 

Policajci su, osim toga, obišli 27 ugostiteljskih objekata u kojima su  upozorili osoblje na pridržavanje epidemioloških mjera, primarno u smislu kršenja odredaba Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o dozvoljenom radnom vremenu, a u kontroli po Varšavskoj ulici, na Trgu Petra Preradovića, u Bogovićevoj i Preradovićevoj ulici, uočili su kršenje epidemioloških mjera u pet ugostiteljskih objekta i to u vidu nedovoljnog razmaka između stolova i stolica na terasama, zbog čega će se protiv pravnih osoba od strane Ravnateljstva civilne zaštite pokrenuti prekršajni postupak.

Ključne riječi

Komentara 13

RO
Rock
12:07 18.04.2021.

Maske su izvor i leglo zaraze,bakterija i parazita.Normalno da je ne nose.

Avatar Medusa
Medusa
11:28 18.04.2021.

Imaju na tone lopova političara... Policija hvata studente. Bijedno

DU
Deleted user
14:30 18.04.2021.

Sljam a ne studenti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije