Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE OBNOVA ROTORA

Pola Novog Zagreba od ponedjeljka ostaje bez tramvaja na godinu i pol dana

rotor
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
31.07.2018.
u 16:11

Umjesto tramvaja, između Savskog mosta i Sopota vozit će izvanredna autobusna linija 607 Savski most- Sopot – Savski most. Vozit će trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom “Stjepan Radić” – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot.

U ponedjeljak 6. kolovoza obustavit će se tramvajski promet Novim Zagrebom na razdoblje od čak godinu i pol dana

Ovu vijest o novim radovima u Zagrebu javlja Radio Sljeme kojem je to potvrđeno iz ZET-a

Večernji list još je 8. srpnja pisao o radovima koji su krenuli oko remetinečkog rotora, a koji će potrajati narednih 18 mjeseci

– Radimo sve što je u našoj moći da gužve budu što manje kad se rotor zatvori, zato smo sada prvo krenuli s pripremnim radovima kako bismo poboljšali infrastrukturu okolnih cesta da bi mogle primiti povećani priljev vozila – objašnjavao je tada Jadranko Baturić, predsjednik vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.

Baturić je rekao i kako će se ići u izgradnju jarunskog mosta i to odmah nakon rekonstrukcije rotora.

Tramvaj vozi do Sopota

Tada još nije sa sigurnošću bilo potvrđeno kako će se odvijati tramvajski promet tim dijelom Zagreba, ali sada je potvrđeno kako od u ponedjeljka, 6. kolovoza tramvaji linija 7 i 14 prestaju voziti kroz Novi Zagreb dok tramvaj linija 6 do 20. kolovoza zbog radova na Branimirovoj/Držićevoj ionako vozi do Borongaja. Linija 7 okretat će se u Sopotu, a 14 na Savskome mostu.

Građani će se umjesto tramvaja između Savskog mosta i Sopota voziti izvanrednom autobusnom linijom 607 Savski most- Sopot – Savski most.  Autobus će voziti trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom “Stjepan Radić” – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot.

Iz Središća autobus će voziti prema Sopotu – MSU – Velesajam – Trnsko – Savski gaj – Savski most. Linija 607 koristit će uobičajena stajališta linija 109 i 222.

>> Pogledajte kako bi trebao izgledati novi zagrebački rotor

 

 

Komentara 59

CA
Cafa
17:41 31.07.2018.

Ako se stavljaju semafori znači da se skroz napušta koncept rotora. Krug ostaje samo zato jer je jeftinije ostaviti ga nego rušiti.

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
21:59 31.07.2018.

Godinu i po !?? Riješit će se malo ili ništa. Opet će vozila iz Prečkog do zračnom crtom bliskog Laništa morati zaobilazno preko rotora.Trebalo je napraviti novi most u produžetku Petrovaradinske, rotor ostavit kakav je i bio. Kakvi semafori na rotoru, kakva glupost!??

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
21:13 31.07.2018.

To ce pomoci prometu kao i staviti sminku na mrtvaca. Neznam zbog cega se ne ide pod zemlju, jer promet kakav je danas i u buducnosti ne mogu regulirati nikakvi rotori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije