Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanje zastrašujuće

Pola milijuna za rekonstrukciju Dapčevih stuba

Grad Zagreb
16.08.2018.
u 19:00

Stube Toše Dapca prve su na redu, a nakon njih počet će sanacija i Malovanskih u Mlinovima

Obišao ih je još u travnju, a tada je gradonačelnik Milan Bandić i ustvrdio da je Stubama Toše Dapca nužna obnova. Do jeseni, najavio je tad, bit će potpuno rekonstruirane, a sudeći po natječaju kojim se traži tvrtka koja će raditi obnovu, radovi će trajati ipak malo dulje jer rok za njihov završetak kraj studenog.

Ipak, gotovo pola milijuna kuna, točnije 490 tisuća, uložit će se u stube koje spajaju Voćarsku s Wickerhauserovom ulicom, a uklanjat će se završni sloja kulira, betonirati nanovo, sanirati čelična konstrukcija, izradit će se zamjenski elementi konstrukcije, napraviti antikorozivna zaštita, a i uklonit će se dotrajale te ugraditi nove betonske kanalice.

– Ovo je problem cijelog Gornjeg grada, trebamo sanirati dotrajali beton i izjednačiti dimenzije stuba što prije zbog sigurnosti korisnika – rekao je već ranije gradonačelnik Milan Bandić, dok je predsjednica Gradske četvrti Gornji grad Mirjana Džajo naglasila da se proračunom predviđa sanacija i ostalih gradskih stuba, za što će se sveukupno izdvojiti dva milijuna kuna.

Stube Toše Dapca prve su na redu, a nakon njih počet će sanacija i Malovanskih u Mlinovima. Predviđaju se gotovo isti radovi kao i na Stubama Toše Dapca, ali se neće ići u potpunu rekonstrukciju, već na “uklanjanje nedostataka”, na koje će se također potrošiti 490 tisuća kuna.

Podsjetimo, gradonačelnika je na sjednici Gradske skupštine krajem travnja na loše stanje stuba upozorio Nenad Matić iz Zelene liste, inače njegov koalicijski partner, a dva dana nakon sjednice u Ćirilmetodskoj gradski su oci odlučili obići lokacije i sami se uvjeriti u opasnost koju predstavljaju stare i derutne stepenice kojima Zagrepčani svakodnevno prolaze.

>> Pogledajte video - Što građani kažu o stadionu koji bi se trebao izgraditi u Blatu

Ključne riječi

Komentara 2

IG
Igi125
21:12 16.08.2018.

Dakle Stube Toše Dapca idu u potpunu rekonstrukciju i za to ce se izdvojiti 490 tisuca kuna. Malovanske nece ici u potpunu rekonstrukciju nego na uklanjanje nedostataka što ce također koštati 490 tisuca kuna. Nije mi baš jasno kako potpuna i nepotpuna rekonstrukcija prema troškovniku koštaju jednako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije