Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga lokacija

Opet se pojavio mural s likom generala Praljka. Crtao ga isti autor

Čitatelj Večernjeg lista
15.12.2021.
u 16:55

Sudeći po natpisu 'čast i ponos' te načinu na koji ulični umjetnik stilizira generalovu bradicu dodajući joj sijede note gotovo sa sigurnošću možemo zaključiti kako je oba generala Praljka sprejem crtala ista ruka

Nakon što je jučer na Laništu po nalogu gradske uprave ponovno uklonjen mural s likom generala Slobodana Praljka, u Novom Zagrebu danas je niknuo novi. Novi Praljak smjestio se na fasadi lifta pothodnika na križanju Avenije Dubrovnik i Savezne Republike Njemačke koje razdvaja Utrine, Zapruđe, Središće i Sopot. 

Sudeći po natpisu 'čast i ponos' te načinu na koji ulični umjetnik stilizira generalovu bradicu dodajući joj sijede note, gotovo sa sigurnošću možemo zaključiti kako je oba generala Praljka sprejem crtala ista ruka. 

Podsjetimo, krajem listopada po nalogu mjesne samouprave HEP je uklonio četiri murala s trafostanice pokraj benzinske postaje na Laništu, onaj s Praljkovim likom, ali i murale posvećene Vukovaru te postrojbama koje su branile grad.

Čin je izazvao veliko nezadovoljstvo među stanovnicima okolnih naselja u kojima živi veći broj hrvatskih branitelja. Mnogi od njih borili su se u postrojbama pod komandom generala Praljka koji je 29. studenog 2017. počinio samoubojstvo popivši otrov u Haaškoj sudnici. 


 
Ključne riječi

Komentara 7

SP
spremni0
09:57 16.12.2021.

Slava mu i čast!!!

ZA
zagi101
12:41 17.12.2021.

i neka je naslikao generala i opet će u inat svima hrvatomrscima

BO
borutkorajze
10:37 16.12.2021.

Lako je pljuvati iz fotelje - teška vrjemena traže teške i odlučne poteze. Da li su svi bili pravilni i pravični? Ne. Da li su doveli do toga da bude mir? Da. Sad da li smo mi sposobni od tog mira napraviti da svima u ovoj državi bude dobro, 700'000 koji su se izselili misle ne, 4,2 miljuna koji su ostali, rade još uvijek na tome. Ostavite se '91/'95 i ostanite zahvalni njima koji su izbojevali ovaj mir koji sada imamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije