Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže primjenu zakona

Pogrebnici: Dajte nam da radimo u cijeloj Hrvatskoj

pogrebnici
Jurica Galoić/Pixsell
13.05.2016.
u 08:00

Upozoravaju da obitelj pokojnika ima pravo odabrati usluge po svojoj volji, ukusu i moći

– Hitno tražimo da se počne primjenjivati Zakon o pogrebničkoj djelatnosti koji je stupio na snagu i da nema višegodišnjeg monopolističkog ponašanja na štetu građana – poruka je to članova Udruge pogrebnika Hrvatske odaslana na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Kako su poručili, zakon koji je na snagu stupio 7. travnja ove godine, a po kojem pogrebi više nisu komunalna, već tržišna djelatnost, smeta upravo komunalnim poduzećima gradova i općina, iako su pogrebnici, kažu, u kreiranju zakona koji je sada sporan mogli sudjelovati.

– Ovim zakonom ukinute su koncesije koje su osmišljenje upravo zato da se uništavaju pogrebnici te bi se liberaliziralo tržište na način da bilo koji pogrebnik može organizirati pogreb u bilo kojem mjestu u Republici Hrvatskoj, što ujedno dovodi do jačanja konkurencije, samim time dolazi do nižih cijena i kvalitetnijih usluga nas pogrebnika – poručio je Damir Sapanjoš, predsjednik Udruge, naglasivši da obitelj ima pravo odabrati pogrebnika po svojoj volji, ukusu i platežnim mogućnostima za kompletnu organizaciju pogreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije