Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski rekorder

Pogodite što se to već 46 godina zbiva u tramvaju broj 11?!

Stilske vježbe
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/10
20.01.2014.
u 12:12

Kazališna predstava Stilske vježbe obilježila 46. godinu neprekidnog igranja, a njen su zaštitnik znak nenadmašan glumački par Pero Kvrgić i Lela Margitić. Kad ste je zadnji put gledali?

U toj se jedanaestici osim uobičajenog vonja osjećao i miris kanonika, miris poriluka, miris jaja, miris golubova, sjekira, miris groba, zločina, češnjaka, prdaca, zadaha, ključ čarapa i onih bez čarapa, čučavaca i pisoara, ciklama i studenata.

Tako već gotovo pola stoljeća, točnije "samo" 46 godina, počinje dijalog dvoje glumaca u najdugovječnijoj kazališnoj predstavi na svijetu s istom glumačkom postavom.

Pogodili ste, to su Stilske vježbe, koje su sinoć u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski obilježile 46. godinu neprekidnog igranja s istom glumačkom postavom, po čemu su najtrajnija predstava, nositeljica i Guinnessova rekorda!

Pero Kvrgić i Lela Margitić (prve godine glumila je Mia Oremović) prepričavaju uvijek istu zgodu iz tramvaja broj 11, no ona nikad nije ista – opisuju je, variraju i improviziraju, "stilski vježbaju" ovisno o vremenu, danu, duhu epohe i društveno-političkom poretku. Stilskim vježbama, nastalima po tekstu Raymonda Queneaua i u režiji Tomislava Radića, sjaj ne blijedi, a nasmijani gledatelji nakon svake predstave potvrđuju kako par Kvrgić – Margetić i danas pršti energijom i jednakom uvjerljivošću kao i krajem 60-ih, 70-ih, 80-ih...

Predstava je desetljećima bila na repertoaru Teatra &TD, a posljednjih godina igra pod kapom Kazališta Planet Art.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije