Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBIŠLE HRVATSKU

Pogledajte virtualnu izložbu fotografija potresa koji je pogodio Zagreb

Fotografija s izložbe
Foto: Bruno Fantulin
1/3
12.04.2020.
u 12:23

Nastala je u suradnji Knjižnice Marina Držića i Večernjeg lista

Virtualna izložba dokumentarnih fotografija Zagreba koje su obišle cijelu Hrvatsku vezanih uz zauvijek zapamćeni potres koji je 22. ožujka pogodio tamošnje tlo postavljena je na web stranici Knjižnice Marina Držića. Nastala je u suradnji s Večernjim listom te će se moći pogledati do 22. travnja.

Ova izložba ujedno je i dokument koji Knjižnica Marina Držića želi pokloniti svima koji su sa Zagrebom podijelili dio svoje intime. Autori su izložbe fotoreporteri koji su svojim fotoaparatima zabilježili trenutke nakon potresa i ostavili nam dragocjene vijesti. Svojim kamerama dali su nam zapis o jednom događaju koji će generacije stanovnika metropole pamtiti.

Važno je napomenuti kako je realizacija virtualne izložbe nastala u uvjetima provođenja protuepidemijskih mjera u širenju bolesti COVID-19 i odluka Stožera za civilnu zaštitu RH o provođenju mjera.

Foto: Borna Filić

"Nedjeljno jutro pamtit će stanovnici Zagreba. Tri su snažna potresa pogodila Zagreb u ranim jutarnjim satima i prouzročila veliku materijalnu štetu. U potresu je oštećeno više od 500 stambenih objekata. Građani Zagreba čiji su domovi uništeni, morali su ih napustiti. Slijedili su trenuci straha i tjeskobe. Sutradan, u ponedjeljak, Gradonačelnik Zagreba proglasio je prirodnu nepogodu prouzročenu potresom na području grada Zagreba", uvertira je izložbe koja stoji na stranicama Knjižnice.

Komentara 1

Avatar DonnaIF91
DonnaIF91
22:30 13.04.2020.

Kimberly, 20. w︆︅w︆︅­­w︆︅.︆︅­­Ki︆︅s︆︅­­s︆︅T­­o︆︅k︆︅­­.︆︅c︆︅o︆︅m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije