Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
književni klub

Pogledajte što se nalazi na ovotjednom programu Bookse u parku

Foto: Booksa
1/3
30.06.2020.
u 16:23

Za kraj  tjedna održava se sajam malih izdavača, a u petak je to Durieux, koji je otvoren od 12 do 20 sati.

Bogati program trećeg tjedna mini manifestacije "Booksa u parku" posjetitelje čeka svakodnevno ispred kluba u Martićevoj 14d. Danas od podneva, primjerice, pa sve do 20 sati održava se sajam malih izdavača. Na redu je i OceanMore, nakon kojeg će se održati predstavljanje romana „Grad, pepeo“ autorice Ivane Rogar koja će, uz Zorana Roška te moderatoricu Natašu Medvet, govoriti o romanu koji na apsurdan i duhovit način prikazuje ono što se čovječanstvu događa ciklički.

Impresivan je književni opus iza sebe ostavila prerano preminula spisateljica Milena Benini za koju će se održati komemoracija ovog četvrtka u 18 sati. O književnici će govoriti Ivana Delač, Nataša Govedić, Marino Sorel, Davorin Horak, Maja Soldić i Matko Vladanović, a svi su Milenini prijatelji, čitatelji i suradnici pozvani podijeliti svoju priču o Mileni.

Škola dokumentarnog filma, Filmska početnica te brojne druge edukacijske programe vodi Restart, a ovaj su četvrtak od 20.30 sati pripremili izbor filmova polaznica i polaznika njihove Škole dokumentarnog filma. Prije projekcije filmova posjetitelji će imati priliku razgovarati s autoricama i autorima, a filmovi koje imate priliku pogledati jesu „Mjesto za bijeg“, „Sigurno mrtvi“, „Lovačka sreća“, „Mjesto odakle vam pišem pisma“, „3. rujna 2015.“ te „Sentiš“.

Za kraj  tjedna održava se sajam malih izdavača, a u petak je to Durieux, koji je otvoren od 12 do 20 sati. U suradnji sa spomenutim izdavačem, u 17 sati počinje predstavljanje zbirke „Pred lavu“ pjesnikinje Petre Rosandić koja će, uz Katju Grcić i Ivanu Rogar, razgovarati o knjizi. Na samom kraju dana, s početkom u 20 sati, je koncert pjesnika i kantautora Tome Gracina koji će svojom glazbom prožetom različitim muzičkim pravcima zasigurno zaintrigirati čak i najzahtjevnije slušatelje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije