Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druženje s pjesnicima

Poezija to go po prvi se puta održava virtualno

Šibenik: U knjižnici Juraj Šižgorić provodi se 72-satna karantena za vraćene knjige
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
15.05.2020.
u 16:00

Na dosadašnjim druženjima o svojoj poeziji govorili su mnogi ugledni hrvatski autori .

Trinaesto Poezija to go Druženje s pjesnicima bit će u srijedu u 19 sati, po prvi puta vritualno, odnosno u prijenosu uživo na Facebook profilu Poezija to go i You Tube kanalu Sonje Zubović. Sudjeluju pjesnici Lana Derkač, Irena Matijašević, Božica Brkan, Darija Žilić i Sonja Zubović, dok će u glazbenom programu nastupiti mladi gitaristi Fran Colnago i Damian Humski.

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je, inače, književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom „poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta“. Projekt je zaživio digitalno na društvenim mrežama 2015. godine i otad bilježi izuzetno lijepe rezultate kontinuirane vidljivosti i popularnosti. Na dosadašnjim druženjima o svojoj poeziji govorili su mnogi ugledni hrvatski autori poput Enesa Kiševića, Irene Vrkljan, Andrijane Škunca, Lidije Bajuk, Božice Jelušić, Ljerke Car Matutinović, Enerika Bijača, Tomice Bajsića, Ivane
Šojat, Sonje Manojlović i mnogih drugih. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije