Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljen projekt MammalNet

Informacije o divljim životinjama građani mogu dojaviti putem aplikacije

Pilot projekt MammalNet jučer je predstavljen na sajmu Dani lova i ribolova na Zagrebačkom velesajmu
Foto: MammalNet/Facebook
1/2
24.02.2020.
u 10:19

Radi se o projektu u sklopu kojeg tim stručnjaka iz Španjolske, Njemačke, Poljske i Hrvatske istražuje sisavce iz cijele Europe, a u tome im pomažu građani

Pilot projekt MammalNet jučer je predstavljen na sajmu Dani lova i ribolova na Zagrebačkom velesajmu. Radi se o projektu u sklopu kojeg tim stručnjaka iz Španjolske, Njemačke, Poljske i Hrvatske istražuje sisavce iz cijele Europe, a u tome im pomažu građani. S hrvatske strane MammalNet vode profesori s Agronomskog fakulteta - izv. prof. dr. sc. Nikica Šprem i Nera Fabijanić, mag. ing. agr., a kako bi saznali koje vrste žive oko nas, gdje se pojavljuju i koji aspekti okoliša utječu na njihovu pojavu i aktivnost osmislili su i aplikacije putem kojih građani mogu javiti kada ugledaju divlju životinju.

Podatke s terena prikupljaju i foto-kamerama, postavljenima u prirodi u cijeloj zemlji za nadziranje divljih životinja. O projektu je jučer govorio i jedan od sudionika – prof. dr. sc. Massimo Scandura sa Sveučilišta u Sassariju, koji je za tu prigodu doputovao iz Italije.

Detalji o ovom znanstvenom projektu mogu se pronaći na internet stranici. Može ih se pratiti i na Facebooku, Twitteru te Instagramu.

Komentara 1

TK
Ten-kre
12:56 24.02.2020.

Ovim putem prijavio bih više vrsta različitih i divljih životinja u institucijama pa bi trebalo izvršiti provjere i nadzore te odstraniti ugrozu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije