Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renato Petek:

'Pod krinkom brige za djecu s teškoćama pune se džepovi Bandićevih prijatelja'

Renato Petek kritizira Milana Bandića
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
27.09.2019.
u 14:15

Kad se zbroje dva ugovora dolazimo do 21 milijun kuna, samo za najam prostora iz kojeg će se morati izaći, ustvrdio je Petek.

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) ustvrdio je u petak da se pod krinkom brige za djecu s teškoćama 'pune džepovi' prijatelja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a kao primjere naveo je zakupe za Centar za obrazovanje Goljak te za vrtić Bajka.

"S obzirom na to da se uvijek posebna pažnja pridodaje djeci s teškoćama, konsterniran sam kada vidim da se pod krinkom brige za takvu djecu pune džepovi gradonačelnikovih prijatelja", rekao je Petek na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Podsjetio je da se danas otvara novi prostor Centra za obrazovanje Goljak.

"Odlukom Bandića Grad je uzeo u 10-godišnji zakup od tvrtke Brimus 498 četvornih metara poslovnog prostora u zgradi na križanju ulice Podaupskog i Zavrtnice za 8,2 milijuna kuna", kaže Petek. Dodaje da je vlasnik Brimusa Branislav Brizar, od čije je druge tvrtke Ing-pal Grad i pretprošle godine iznajmio prostor za Goljak u Banjavčićevoj ulici.

Renato Petek kritizira Milana Bandića
1/14

"Kad se zbroje ta dva ugovora dolazimo do 21 milijun kuna, samo za najam prostora iz kojeg će se morati izaći", ustvrdio je Petek.

Rekao je da su mu u Gradu za taj najnoviji najam odgovorili kako se moralo ići u najam prostora jer prostori Grada nisu adekvatni za djecu s teškoćama te da se prijavila samo jedna tvrtka. Petek je napomenuo i kako je zagrebački gradonačelnik  obećavao veliku zgradu u kojoj će biti smješten Goljak, koji djeluje na četiri lokacije.

Petek je za primjer naveo i Osnovnu školu i vrtić "Bajka" na Vrbanima.

Rekao je kako su Grad i Zagrebgradnja 2017. sklopili ugovor o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu Zagrebgradnje u Kuzminečkoj ulici za potrebe vrtića te da se Zagrebgradnja obvezala u roku od njaviše pet godina, ponuditi Gradu pravo prvootkupa, uz uračunavanje iznosa uplaćenih najamnina u kupoprodajnu cijenu.

Dva mjeseca nakon što je Zagrebgradnja dala Gradu u zakup prostor, na isti se kao vlasnik upisuju PBZ-Nekretnine, rekao je Petek. Upozorio je i kako se u Aneksu ugovora o zakupu objekta za potrebe vrtića „Jarun" kao zakupodavac navodi Zagrebgradnja, a kao zakupnik Grad Zagreb o čemu je odlučivala Gradska skupština. Petek kaže da su gradski zastupnici bili obmanuti jer nisu znali da Zagrebgradnja više nije vlasnik prostora, a to, kaže Petek, potvrđuje nadležni gradski ured u dopisu iz kojeg je vidljivo da je Zagrebgradnja prodala taj poslovni prostor tri mjeseca prije nego li je s Gradom ugovorila njegov zakup.

"Ovo nisu izolirani slučajevi najma prostora, što je uopće nelogično raditi s obzirom da je Grad u vlasništvu ili upravlja s više od 200 zgrada, 2000 poslovnih prostora i 6000 stanova. Također, za brojne prostore postoje veliki dugovi koji već sada premašuju 250 milijuna kuna, a veći dio nikada neće biti naplaćen", izjavio je Petek. Po njegovu mišljenju to je 'rezultat rada gradonačelnika Bandića'.

Petek je rekao i da se u spisima USKOK-a i na sudu navodi da gradonačelnik Bandić "koristi i raspolaže s više stanova" a utvrđeno je da su dva stana u vlasništvu tvrtke Geoprojekt, koja je povezana sa Zagrebgradnjom.

Gradski zastupnik Renato Petek na konferenciji za novinare naveo je i da su u "Čistoći" raspisali natječaj za dva koordinatora s plaćama od 17.000 kuna, te da Povjerenstvo još nije počelo zasjedati a već zna da su taj posao dobila dvojica povezana s Bandićevom Strankom rada i solidarnosti. 

Video - Renato Petek kritizirao rad gradonačelnika Milana Bandića

Komentara 5

VO
volina
15:30 27.09.2019.

I još nije u zatvoru. Da li ste svjesni što se može nazidati za tu djecu za 21 milijun i još im zgrada ostane? Moj glas ide MB-u jer je "naš" i puni "naše" džepove.

JO
josmalopanestalo
20:13 27.09.2019.

fffuj

DO
doktorica
16:08 29.09.2019.

koji smo mi narod,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije