Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI NA BUNDEK

Više od tisuću biciklista na Večernjakovoj biciklijadi, utrku proslavili na Bundeku

Večernjakova biciklijada
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/39
02.06.2018.
u 10:46

Okupljanje sudionika počelo je već oko 10 sati

Nekoliko tisuća rekreativaca, profesionalnih biciklista, umirovljenika, mališana, obitelji pedalirali su na najmasovnijoj i najdugovječnijoj biciklijadi u gradu, koja je počela u 11 sati na istočnoj strani parkirališta Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

 

Okupljeni su se zagrijali uz voditeljicu programa Renatu Sopek.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Sudionici su odvozili deset kilometara dugu biciklističku avanturu Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Slavonskom avenijom, Savskom cestom, Ulicom grada Vukovara, Avenijom Marina Držića te se preko mosta Mladosti spustili u Ulicu Damira Tomljanovića, Adamićevu ulicu, Balokovićevu ulicu i Trumbićevu ulicu nakon koje su stigli na konačno odredište – Bundek.

13:36 Nije se samo Mihaela Visinski vratila doma s novim ljubimcem. Naime, čak 36 vjernih čitatelja Večernjaka koji su, skupljajući kupone uz Večernji list, imali sreću osvojiti nove bicikle, odvezli su se doma na novom dvokotačnom vozilu iz Protea sporta. Jedna od sretnih dobitnica bila je i gospođa Anđelka Đuričić.

Večernjakova biciklijada
1/11

- Atmosfera je izvrsna i presretna sam što sam tu. Inače, igram svaku igru Večernjega lista, a pretplatnica sam otkako Večernji list postoji - rekla je gospođa Đuričić. Zasad ne planira voziti bicikl zbog zdravstvenih problema, ali čim ozdravi, planira pedalirati. Jer, to je ono, kako kaže, što radi cijeli život.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

- Naučila sam pedalirati ispod rame još prije šezdesetak godina i jedva čekam da ponovno sjednem - rekla je gospođa Đuričić čime je službeni dio programa 36. Večernjakove biciklijade završen. Međutim, uz dobru glazbu, adrenalinski i zabavni park, koje je osigurao HEP, okupljeni na Bundeku mogu uživati do popodnevnih sati.

12:16 U svijet “pravih” trikova, čarolije i magije okupljene je na Bundeku uveo iluzionist Luka Vidović. Klinci su se u sekundi stvorili ispred pozornice gdje su bez treptanja gledali kako se uz pomoć magije čak i vrijeme može vratiti. 

Večernjakova biciklijada
1/12

12:04 Nakon kratkoga predaha, atmosferu su dodatno zagrijali parkourovci. Za sve koji možda ne znaju tko si dečki, jednostavno su im objasnili: mi smo oni koji iz zabave skaču sa zgrade na zgradu.

Nisu skakali sa zgrade na zgradu, nego na poligonu, ali dovoljno je bilo da posjetiteljima pokažu osnovne trikove koje taj adrenalinski sport krije.

11:45 Zar je već gotovo? Ja bih još jedan krug - moglo se čuti na ulasku u cilj gdje su sve bicikliste dočekali volonteri iz Devete gimnazije koji su okupljenima dijelili vodu.

- Naši učenici već drugu godinu volontiraju na biciklijadi. Imali smo punktove na kojima smo tijekom vožnje dijelili vodu svim biciklistima, ali, što je još bitnije, i pozitivnu energiju i motivaciju - rekla je Ingeborg Radimiri, profesorice i voditeljica volonterske skupine.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

11:35 Vožnja je prošla i više nego uspješno, trening je itekako uspješno odrađen - složili su se “pedalaši”. Prvi i jedini kratki zastoj dogodio se na samom ulasku u cilj na koji su vozači s čela kolone pristigli već oko 11.30.

11:26 "Svake godine smo tu jer je energija na biciklijadi toliko pozitivna da je šteta što je samo jednom godišnje". rekla je Mihaela Visinski koja je u punoj sportskoj spremi došla na biciklijadu sa svoja tri mušketira, suprugom Tomicom i sinovima Patrikom i Mihaelom. Bilo je i onih kojima je u više od tri desetljeća postojanja Večernjakove biciklijade ova prva, ali sigurno ne i posljednja.

- Tek smo odnedavno počeli aktivno biciklirati i baš je kao naručena došla ova vožnja. Deset kilometara nije malo za nas početnike, ali vjerujem da ćemo izdržati - rekao je Dragoslav Dragojlović koji se na biciklističku avanturu uputio sa sinom Ivom.

11:02 Uz dobru glazbu i još bolje raspoloženje Nekoliko tisuća biciklista jedva je dočekalo start 36. Večernjakove biciklijade jer nema boljega načina za provesti subotu od rekreacije i dobre zabave koja se očekuje na Bundeku. Dobrom raspoloženju svakako je pridonijelo i lijepo vrijeme po kojem pedaliranje na deset kilometara dugoj trasi neće biti problem ni najmlađima koji su, zapravo, poseban ukras biciklističkoj vojsci koja će na sat vremena zauzeti ulice Zagreba. 
- Vi spadate u mali postotak nacije koja prepoznaje važnost tjelovježbe i rekreacije. Budite ponosni na to i u tom duhu vam želim ugodnu i zabavnu vožnju - poručio je Tomisav Dulubić, izaslanik ministra zdravstva čime je biciklijada službeno započela.

Večernjakova biciklijada
1/35

Komentara 8

Avatar Hazl113
Hazl113
15:31 02.06.2018.

Strašna biciklijada. Tisuću biciklista, a među njima 100 onih koji kakti osiguravaju kolonu. 10km bicikliranja po gradu. Zar je to biciklijada. Samo kada se sjetim onih prvih Večernjakovih i Vjesnikovih. E to je bilo nešto. 30-40 tisuća biciklista i put duži od 25km. Prepuštovec, Čiče, Samobor, Šmidhen... Da li treba spemenuti i programe. Mislim da bi Večernjaku bilo pametinje prekinut sa tom sramotom. Zašto recimo biciklijada nije u nedjelju. kao i one do 1991. Zašto subota.

DU
Deleted user
12:56 02.06.2018.

Nakon bicikliranja počeo party!......party, pa zasto ne moze "pocela zabava/priredba" ili to nije "cool"… inace je ovo interesantno. niko i ne primjecuje ali ako i malo mirise da je rijec "srpskog" podrijetla komentari su ubitacni.

ST
strikoman
15:35 02.06.2018.

stazićeva biciklijada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije