Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEST IS D'BEST

Počela zabava na ulicama

04.06.2009.
u 23:45

Klaunovi, akrobati, glazbenici, performeri, boemi... iz cijelog svijeta caruju ovih dana zagrebačkim ulicama. Vrijeme je za smijeh, pjesmu, umjetnost i buđenje djeteta u svima nama.

Zakon ulice ljubavi
Međunarodni ulični festival Cest is d’ best održava se od danas do 7. lipnja. Glazba, ulični teatri, cirkus, ples, dječji program, sportska događanja - osnovni su sadržaj festivala koji će potpuno promijeniti sliku šireg centra grada.

U četiri dana održat će se oko 300 sati programa koji će izvesti umjetnici iz Njemačke, SAD-a, Japana, Australije, Švedske, Francuske, Španjolske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske.

– Neka ova četiri dana vlada zakon zagrebačke ulice koji znači ljubav, prijateljstvo i pristojnost – poručio je gradonačelnik Milan Bandić na sinoćnjem otvorenju festivala na Cvjetnom trgu, nakon čega su Kraljevi ulice, autori Cest is d’ besta, zapjevali “Serbus dragi Zagreb moj”, a cijeli se trg pretvorio u pozornicu na kojoj su mnogi žongleri izvodili svoje majstorije, a nestašni klaunovi nasmijavali djecu.

Kraljevi ulice predstavili su potom svoje prijateljice iz banda Rodinka s kojima su prije dvadesetak godina svirali u pariškom metrou te kolege glazbenike iz “Dua Nos”. Začuli su se i vrući ritmovi “Našeg malog Afro banda”. Na Cvjetnom placu je glavna koncertna pozornica.

Ondje će se održavati i predstave duhovitog, alternativnog teatra, dječji programi sa zborovima, igraonice, ples, predstave i već tradicionalni maraton beba. Vozit će se i “usporka”, natjecanje u što sporijoj vožnji bicikla, a krv čistača uzavret će za utrke smetlara na trokolicama. Likovni i foto program festivala iznenadit će vas maštovitim instalacijama.

Akrobacija i poezija
Radionica flamenca, akrobacije, koncert etno glazbe, stand up komedija, večer poezije Enesa Kiševića, kino pod zvijezdama... samo su dio sadržaja koji se nudi sutra. Za detaljniji program posjetite web stranicu www.cestisdbest.com ili uzmite programsku knjižicu na Cvjetnom trgu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije