Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završio aktualac

Počela Skupština, zastupnici puni pitanja oko broja zaposlenih u Gradu i žbuke koja pada

Novinari sjednicu Skupštine grada Zagreba prate preko laptopa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.10.2020.
u 09:39

Ovo je inače, kazala je potpredsjednica Skupštine Ana Stavljenić Rukavina, posljednja sjednica na kojoj će se odlučivati o imenovanju javnih površina, i to zbog popisa stanovništva.

Počela je 37. sjednica gradske Skupštine, i to online, putem aplikacije Hangouts Meet. Podsjetimo, oporbeni zastupnici prošlog su tjedna iskazali nezadovoljstvo održavanjem sjednice online no unatoč par tehničkih trzavica, zasad se sve održava bez nekih problema. 

Dva su prijedloga uvrštena po hitnom postupku, onaj o izradi Urbanističkog plana uređenja Vlaška - Šubićeva - Martićeva - Derenčinova što je važan preduvjet realizaciji uređenja Bloka Badel, te za imenovanjem nekoliko gradskih površina po generalu Petru Stipetiću, Vladimiru Veselici i Marku Veselici. Ovo je inače, kazala je potpredsjednica Skupštine Ana Stavljenić Rukavina, posljednja sjednica na kojoj će se odlučivati o imenovanju javnih površina, i to zbog popisa stanovništva. Do prosinca naime, Državna geodetska uprava mora predati popis ulica na kojima će se provoditi popis, pa taj popis mora biti konačan. 

Aktualn sat bio je pun "paprenih" pitanja, pa je tako Renato Petek u pitanje doveo efikasnost projekta revitalizacije Bloka Badel, a Tomislav Tomašević upitao je zašto raste broj zaposlenika u gradskoj upravi, unatoč tome što je trenutno kriza uzrokovana koronom i potresom. Bilo je tu i prometnih i komunalnih tema - Tomislav Stojak pitao je što je s projektom uređenja Baštijanove na zapadu grada, a dva zastupnika - Matej Mišić i Svibor Jančić, podsjetili su na činjenicu da sedam mjeseci nakon potresa građanima još uvijek prijete "projektili" koji padaju s fasada i krovova zgrada u centru grada. Marijana Sumpor upitala je, pak, koliko je sredstava prikupljeno u gradske fondove predviđene za borbu protiv potresa i korone i kako su ta sredstva raspoređena, s obzirom na to da je posljednje izvješće bilo u srpnju glede fonda za potres, te u lipnju za onaj koji služi za borbu protiv epidemije koronavirusa. 

Gradonačelnik je, pak, sa svoje strane, na većinu tih upita obećao odgovoriti pismenim putem

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
16:07 27.10.2020.

Uhljebe mi ne dirajte... jeste čuli... nečete dobro proć ako i jednog taknete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije