Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularni festival

VIDEO: Po veganske delicije danas i sutra na Jelačić-plac

Zagreb: Na Trgu bana Josipa Jelačića održava se 14. ZeGeVege Festival
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
23.09.2022.
u 14:09

Dugogodišnji aktivisti, kuhari, nutricionisti i sportaši educirat će posjetitelje o prednostima veganskog života

Burgeri s pljeskavicom od proteina graška, biljni sirevi i mlijeka, ćevapčići od ječma i pivo od indijske banane samo su neke od delicija koje će se moći kušati na 14. ZeGeVege festivalu.

Na glavnom će se trgu danas od 8 do 21 i sutra od 8 do 20 sati, osim brojnih restorana koji će vas častiti svojim bezmesnim specijalitetima, predstaviti i brojni izlagači biljne hrane i kozmetike koja nije testirana na životinjama te udruge za zaštitu životinja i okoliša.

Dugogodišnji aktivisti, kuhari, nutricionisti i sportaši educirat će posjetitelje o prednostima veganskog života, a s informativnih panoa moći će se saznati zašto je nužno proizvodnju hrane preusmjeriti na zdraviji, održiviji i pravedniji način.

Najmlađe pak očekuju igra i kreativne radionice u Dječjem kutku, gdje će moći naučiti reciklirati. Bit će predstavljen i novi model prikupljanja komunalnog otpada, a u "Vegeizlogu" naći će se popularne zamjene za meso, jaja te ostale proizvode životinjskog podrijetla. Manifestaciju organizira udruga Prijatelji životinja

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije