Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet piva

Po najbolja piva u novo, ali znano mjesto

svijet piva
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/4
25.09.2017.
u 11:50

Lokacija je i brendirani prostor nove hrvatske craft pivovare Zeppelin iz Bjelovara

U Maksimirskoj se ulici otvorila nova pivnica. No, Svijet piva ime je i otprije poznato, njegova stara lokacija, tek nedaleko od nove, bila je kultno okupljalište ljubitelja piva. Jedan od prvih specijaliziranih pivskih dućana sada je postao taproom s deset točionika. Ali i puno više od toga.

– Nadamo se već uskoro povećati broj točionika na 16. Također, sada imamo oko 200 pivskih etiketa u boci, i to se nadamo povećati na više od 300. Ukupan je prostor našeg lokala 120 kvadratnih metara s oko stotinu sjedećih mjesta, za toplijih dana još će mjesta biti na terasi tako da se u Maksimiru dobiva pravi mali pivski trg – kaže frontmen lokala Alen Janjić. Svijet piva i brendirana je lokacija nove hrvatske zanatske pivovare Zeppelin iz Bjelovara. Prostor na katu lokala uređen je po identitetu nove pivovare, dobro probran namještaj te veliki zid koji je u funkciji ploče čiji sadržaj oblikuje dizajner.

– Sa svakim novim događajem vezanim za pivovaru Zeppelin, poput predstavljanja novog piva, primjerice, na zid ide novi dizajn. Crta se kredom tako da se crtež jednostavno obriše i na isto mjesto dolazi novi – objašnjava Janjić u društvu maskote lokala, simpatične are Jacka koji će gostima prema potrebi pomoći u otvaranju boca ili limenki piva. Ulaznim prostorom dominira šank napravljen u cijelosti od cigle iznad kojeg su obješene ploče s informacijom koje će pivo poteći s točionika Svijeta piva. Osim Zeppelina i domaćih etiketa poput Zmajskog, Varionice, Nove Runde ili Crafter’sa, tu se nalaze i najrenomiranija imena svjetskog pivarstva.

– Gledamo da po povoljnim cijenama ponudimo ljubiteljima piva, pasioniranima i povremenima, najbolje svjetske proizvode. Stalno će se na našim točionicima nalaziti piva kultnog danskog pivara Mikkellera, a kao kućno pivo držimo Celis White, jedno od najpopularnijih i najpoznatijih piva uopće – govori nam frontmen Svijeta piva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije