Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET

Pločnik probio podnicu tramvaja i uspaničio putnike

zet
Igor Kralj/PIXSELL
16.03.2010.
u 13:37

Tramvaj je ubrzo nakon nesreće odvezen na servis pa se promet ponovno normalizirao.Ozlijeđenih nije bilo.

Zetov tramvaj ponovno se našao u središtu pozornosti kada je jučer nešto prije 20 sati kod Rotora naletio na kameni blok koji je probio pod vozila.

- Tramvaj se odjednom zatresao. Svi su se uspaničili, cviljele su tračnice a na metar od mene se u podnici tramvaja otvorila rupa iz koje su počele iskakati cigle pločnika. Tramvaj se uz gromoglasno klizanje zaustavio i ukopao u zemlju - rekao je jedan očevidac.

Tramvaj je ubrzo nakon nesreće odvezen na servis nakon čega se promet ponovno normalizirao a ozlijeđenih nije bilo.

- Sinoć tramvaj linije 7 kretao se Avenijom Dubrovnik u smjeru zapada kada je iz još uvijek neutvrđenih razloga kamena kocka kroz pod tramvaja prodrla u putnički prostor. U ovome trenutku tehnička kontrola sa stručnjacima iz Končara ispituju je li zbog kvara tramvaj bio pre nisko (moguć je kvar na hidraulici) ili se iz nekog razloga taj betonski blok našao previsoko - rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. Kako nam je objasnio betonski se blokovi mogu od vibracije pomaknuti i izazvati ovakve nesreće. Jurić je dodao kako se već jednom dogodilo da se kameni blok našao na putu tramvaju.

- U svakom slučaju interventne ekipe ZET-a odmah nakon događaja izašle su na teren i osigurale sve tehničke pretpostavke za sigurno i nesmetano odvijanje prometa - zaključio je.

Kolika je materijalna šteta još nije moguće utvrditi no jasno je da se radi o poprilično velikoj cifri, jednako kao i o gubitku ugleda, pogotovo jer je u nesreći sudjelovalo najmodernije domaće prijevozno sredstvo, niskopodni tramvaj.

Ključne riječi

Komentara 4

JU
Jurek
16:31 17.03.2010.

Mislio je da je metro.

MO
morales
20:04 16.03.2010.

Ne znam misle li na one kocke na kojima su postavljene tračnice, ali one su u očajnom stanju. Kad se prolazi autom na puno mjesta se upada u prilične rupe, pitanje je dana kad će netko propasti u neku od tih rupa :) Pa pretpostavljam da je tako nekako upala i ta kocka u tramvaj.

AN
ana
23:15 16.03.2010.

Kaj ima veze kaj su preniski i preteški za naše ceste - glavno da su l i j e p i.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije