Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratkotrajna promjena

Pljusak pogodio Zagreb, civilna zaštita izdala upozorenje zbog grmljavinskog nevremena

Dubrovnik: Kiša nije omela brojne turiste u razgledavanju grada
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
31.07.2021.
u 13:59

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme s pljuskovima za Hrvatsko zagorje i Međimurje.

Baš kako je i najavljeno, u subotu poslijepodne sjevernu je Hrvatsku zahvatila kratkotrajna kiša koja je osvježila vrući asfalt. 

Dubravu je tako pogodila jaka kiša, no temperature ipak nije pretjerano smanjila. 

Pretežno sunčano, povremeno i uz umjerenu naoblaku, ali ne posve stabilno pa je na širem području grada sredinom dana moguć i poneki pljusak. Slab i povremeno umjeren jugozapadni vjetar postupno će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34, u okolnom gorju oko 28 °C, piše na DHMZ-u za to područje. 

Foto: DHMZ

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme s pljuskovima za Hrvatsko zagorje i Međimurje. 

Podsjetimo, velika promjena temperature je najavljena tek za ponedjeljak, tok je za vikend vrhunac toplinskog udara i vrućina. Očekuju se iznimno visoke temperature koje će prelaziti 36 stupnjeva. 

Zbog tih promjena, DHMZ je izdao i posebno priopćenje. 

"Tijekom vikenda promjena vremena, lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme uz osvježenje. Osvježenje će se najviše osjetiti na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu dok će se u Dalmaciji zadržati većinom sunčano i vruće. Zbog dotoka vrućeg zraka s jugozapada, toplinski je val zahvatio jugoistočni dio Europe i dio Balkana. Sa spuštanjem hladnijeg i vlažnijeg zraka sa sjeverozapada kontinenta, od nedjelje će toplinski val u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske popustiti, a početkom radnog tjedna i na Jadranu.

Vikend je u ljetnim mjesecima većinom rezerviran za putovanja, povratak kući ili put na mjesto odmora. No osim gužvi ovaj put bi probleme mogli, ponajprije u pomorskom prometu, stvarati vjetar te lokalno i grmljavinsko nevrijeme. Uz spuštanje prostrane termobaričke doline našim će se predjelima približavati hladna fronta koja će se u prvom dijelu nedjelje premjestiti preko naših krajeva. U nedjelju će na moru zapuhati umjereno i jako jugo i južni vjetar, u unutrašnjosti jugozapadnjak.

Mjestimice će biti i olujnih udara. Izraženijih pljuskova i grmljavine najprije će u subotu popodne biti u središnjim krajevima, u noći na nedjelju i u nedjelju ujutro na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, a zatim i još ponegdje u unutrašnjosti. Najveća vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme je na sjevernom Jadranu", stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
15:31 31.07.2021.

Pljusak pogodio Zagreb a slika sa Straduna.

LO
Lolita3
15:47 31.07.2021.

Urnebes!!! Past će 3 kapi kiše!!!

SJ
Sve je uzalud
16:26 31.07.2021.

....malo kiše malo pljuska...malo tuće...malo poplave....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije